activiteiten bij de Groepspraktijk Sivana


Een weetje over de Framboos…., een bijdrage van onze Fyto- en Aromatherapeut Nicole van Acker

Vanmiddag was ik lekker in de moestuin bezig en passeerde enkele malen de frambozenstuiken, iedere keer natuurlijk een paar framboosjes snoepen…

 

Wisten jullie dat de framboos ook als geneeskrachtige plant goed is te gebruiken ?

 

Ik zal jullie wat vertellen over de framboos..

De framboos werd in vroegere tijden al aanbevolen tegen oogziekten, zo werd het ook succesvol ingezet tegen oogstaar; je kan dan een mengsel eten van geprakte framboos met honing.

 

In een framboos zit heel veel vitamine C, 240 gram frambozen per dag zorgt al voor de aanbevolen dosis vitamine C voor een dag. Andere vitaminen die in de framboos zitten zijn; vitamine B11, E en vitamine K, er zitten ook mineralen in de framboos als mangaan, magnesium, koper en kalium.

Er zit ook een stofje in de framboos dat werkt als antioxidant, dat wil zeggen dat het ervoor kan zorgen dat er minder celschade optreedt in je lichaam en zo mogelijk ernstige ziekten worden voorkomen.

 

Voor de sporters onder ons, de framboos bevordert het herstel van de spieren na grote inspanningen.

 

Een framboos is goed voor de kwaliteit van je bloed, er wordt van gezegd dat de framboos daarom ook rood van kleur is.

 

Het blad van de framboos kan worden gebruikt voor het verminderen van menstruatiepijn. De bladeren kunnen bij netelroos op de aangetaste huid worden gelegd om het ongemak te verzachten.

 

Thee met framboosblad helpt tegen een zere keel…..

 

Al met al een vruchtje met vele kanten, bent u benieuwd of de framboos voor u iets kan betekenen of heeft u andere ongemakken die u op een natuurlijke wijze wilt aanpakken ? neem gerust contact op met de groepspraktijk Sivana of met mij rechtstreeks via +316 51 23 68 53

 

Groet Nicole


Kidsworkshop intuitief schilderen Sint Jansteen. Leuk om samen te doen met je papa, mama, opa of oma!

 

Locatie: GROEPSPRAKTIJK SIVANAHoofdstraat 40a, Sint Jansteen+31625122877WORKSHOP INTUITIEF SCHILDEREN 4 JUNI 2020 WAS EEN SUCCES!


Coaching en massage: een krachtige mix!


De combi van coaching en massage is heel logisch. Mensen ervaren een coachsessie als een moment van bezinning, opluchting, verheldering of een investering in zichzelf.
Een coach helpt je op weg en loopt een tijdje met je mee. Motivaties om naar een coach te gaan zijn o.a.: stresshantering, keuzes leren maken, beter leren communiceren, doelen bereiken, assertief worden.


Wanneer je te veel onder stress leeft helpt een massage om jouw lichaam te ontspannen en je geest tot rust te laten komen. Je voelt je in no-time herboren!
Deze combinatie kan je zowel bij Greet Penneman als bij Simone van Ham boeken als coaching of relaxatietherapie.


Greet Penneman (Holistisch Coach / Trainer / Masseuse) geeft heerlijke massages die jij online kunt boeken. Denk aan een ontspanningsmassage, hotstonemassage en holistic pulsing.


Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop positieve mindset! Vol=vol dus boek snel!

Meld je aan via: simone@sivana.nl
Wist u dat klassieke homeopathie kan helpen bij zwangerschapsklachten zoals: vermoeidheid, angsten, stemmingswisselingen, misselijkheid etc?

En voor de baby die last hebben van o.a. buikkrampjes, verkoudheden, hullbaby’s kunt u ook bij de homeopaat terecht.

In de bijgaande folder leest u er alles over.

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of een (online) afspraak bij onze homeopaat Martine Welling,

Homeopaat (R-Hom, RH)

martinewelling@gmail.com

+31 628 229 107
Consulten via de aanvullende verzekering worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.


De complementaire geneeskunst gaat er vanuit dat lichaam en geest één zijn.

We kijken daarom altijd of we op zowel het fysieke als het psychische vlak aan herstel kunnen werken.

Waar gewenst combineren we therapieën. Met verschillende technieken stellen we voor jou het beste behandelplan samen.

 

Het doel is het zelf herstellend vermogen zodanig te versterken dat het in staat is de klachten permanent te doen verdwijnen, met slechts kortstondig hulp van buitenaf.

Alleen zo word je werkelijk beter, sterker en meer weerbaar.

 

De kracht van het team ligt in diverse vormen van zorg en de cliënt daarin te begeleiden naar een gezond en gelukkig leven zowel fysiek als mentaal.

 

Onze missie: aandacht geven aan ieders eigen kracht door alomvattende, persoonlijke zorg te bieden vanuit een professionele benadering.


Hierbij stellen wij ons nieuwe teamlid voor: Martine Welling!


Mijn naam is Martine Welling.


Ik ben geregistreerd klassiek homeopaat (R-Hom, RH) en in 2008 afgestudeerd na een 6-jarige opleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort.

Ik heb 2 jaar de opleiding tot veterinair homeopaat gevolgd aan het VHCN in Lochem en haal veel voldoening uit het behandelen van zowel mensen als dieren.
Ik werk volgens de methode van de ziekteclassificatie zoals die is ontwikkeld en geperfectioneerd door de grondlegger van de homeopathie, dr. Samuel Hahnemann.

In mijn praktijk staat de patiënt als individu centraal en ik vind het belangrijk om iedereen die met zijn of haar klachten bij me komt met een open, onbevooroordeelde blik, vriendelijkheid, compassie en oprechte interesse te behandelen.

Ik ben nuchter en kritisch als het gaat om resultaten en ik wil wat ik leer en weet in de praktijk bevestigd zien in mensen en dieren die zich beter voelen, gezonder worden en meer energie, vitaliteit en weerstand hebben.

Om mijn kennis up-to-date te houden en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen volg ik regelmatig medische en homeopathische nascholingen.

Mensen en dieren helpen op hun weg naar gezondheid is wat ik het liefste doe.


Neem gerust contact met me op om te kijken wat ik voor jou (of je kind, partner of dier) kan betekenen!


Het team van Groepspraktijk Sivana v.l.n.r.:

Nicole van Acker (Aroma- en Fythoterapeut),
Martine Welling (Homeopaat)
Greet Penneman (Holistisch Coach)
Simone van Ham (Massagetherapeute / NEI- en EMDR therapeute)


Hierbij stellen wij u ons nieuw teamlid voor:
Greet Penneman!

 

Holistisch Coach

info@greetpenneman.be
+32 474 266 627

 

Mijn naam is Greet Penneman en vanaf februari 2020 werk ik als holistisch coach bij Groepspraktijk Sivana.


Mijn passie voor het coachen is gegroeid vanuit mijn eigen reis in persoonlijke groei. Ik heb ervaren dat kiezen voor wat je echt wil en waar je voor staat, je een "rijk" leven kan geven.

Voor mij zijn zelfvertrouwen, zelfzorg, een dosis positieve energie en een goede mindset het fundament voor een fijn leven.


Als holistisch coach zie ik je lichaam, je brein en je ziel als één geheel.


Het leven daagt ons alle dagen uit, maar als je weet hoe je met deze uitdaging kan omgaan heb jij altijd keuze.


Ik heb mijn coachingsopleidng in Breda 6 jaar geleden afgerond en heb me daarna nog verder verdiept in stress- en burn-outcoaching en loopbaancoaching.

Verschillende businessopleidingen hebben mij nog meer kennis bijgebracht over het ondernemen.


Lichaamsgericht geef ik holistisch pulsing en ben ik gedreven in het aanleren van relaxatietechnieken.

Ik ben een enthousiaste, liefdevolle en veerkrachtige vrouw die ervan houdt in contact te zijn met de mens en de natuur.


Mijn gezin, nieuwe uitdagingen aangaan, sporten, in de natuur zijn en samenzijn met anderen zijn een belangrijk onderdeel in mijn dagdagelijks leven.


De Groepspraktijk Sivana is gevestigd in een voormalige kapsalon; de authentieke kaptafel, spiegels en een wastafel met zwart/wit dambordtegeltjes zijn bewaard gebleven.

Ons team biedt een breed scala aan behandelingen aan zoals massage, emdr, homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, emdr, body stress release, etc.

Tijdens de 1e afspraak brengen wij in kaart wij wat jouw wensen en/of klachten zijn. Daaruit vloeit een behandeling op maat uit. Dat kan bestaan uit een heerlijke massage, echter kan dit ook gecombineerd worden met ontspannings- of ademhalingstherapie. 


Desgewenst kunnen behandelingen van de andere therapeuten gecombineerd om jouw klachten zo optimaal mogelijk te behandelen. Op deze manier wordt het zelf helende vermogen van jouw lichaam in werking gezet, je komt weer in balans en gaat beter in je vel zitten.

Onze missie: aandacht geven aan ieders eigen kracht door alomvattende, persoonlijke zorg te bieden vanuit een professionele benadering.


Nieuw: duomassage!


Boek nu gezellig samen met je partner, vriendin, vriend, vader of moeder een duo massage.
Tijdens deze massage lig je naast elkaar in één ruimte en heb je ieder een eigen massagetherapeute.
Bij uitstek een origineel cadeau waar je zelf tegelijk van mee kan genieten.

 

De duur van de behandeling is 50 minuten.
Prijs: 100 Euro voor 2 personen.


Even voorstellen: onze nieuwe fyto- en aromatherapeute:

Nicole van Acker-VandenKerchove.

Haar interesse in deze vormen van therapie zijn vanuit persoonlijke omstandigheden ontstaan en vanaf haar kindertijd wordt ze al geraakt door de natuur, vandaar dat zij zich in deze materie heeft verdiept en hoopt velen van u te kunnen helpen.

Neem gerust vrijblijvend contact op met haar voor meer informatie of een afspraak via +31651236853Eind oktober heb ik de 2e module afgerond van de Opleiding Energetic SoundTouch therapeut.

Deze nieuwe technieken zijn aan bod gekomen:

Body Stress Release (BSR) en Energetic Release Technique (ERT).

 

Body Stress Release is een methode waarbij er afwisselend wordt getrommeld op de linker- en rechterkant van het lichaam. Daardoor raak je diep ontspannen en worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd. Door Body Stress Release ontstaat een verruimd bewustzijn. Tevens kom je beter in contact met jouw gevoel en worden de intuïtie en creativiteit geprikkeld. Het helpt je ontspannen, afstand doen of ontheffen van iets. De geest en het lichaam worden via deze methode op krachtige wijze met elkaar verbonden.

Kosten: 50 Euro (max. 50 min.)

Energetic Release Technique is dé methode om je snel weer gezond en gelukkig te voelen. Het is een energetische behandeling waarbij zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau aan een klacht of thema gewerkt wordt. Meestal zijn er slechts 3 behandelingen nodig voor één thema. Kosten: 30 Euro per sessie (max. 30 min.) excl. klankschaalbehandeling. Met klankschaalbehandeling zijn de kosten 50 Euro voor 50 min.