EMDR | NEI | HSP

Simone van Ham

 

- EMDR therapie
- NEI & EE coach


Tel.: +316 25 12 28 77
Simone@sivana.nl

 ‘Breng de duisternis aan het licht en het zal zijn kracht verliezen...'

 

EMDR THERAPIE (Eye Movement Desensitization and Reprocessing oftwel ongevoelig maken van en het herverwerking via oogbewegingen) is een techniek van psychotherapie die wordt gebruikt om angst, PTSS en meer te behandelen.

Een therapie voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan seksueel geweld, ongeval of een ander incident met geweld.

In 1989 is deze therapie ontwikkeld door een psychologe Shapiro. In de jaren daarna is deze procedure verder ontwikkeld tot een volwaardige en zeer effectieve therapeutische methode.

 

Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals incest, misbruik, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid.

De EMDR therapie zal er toe leiden dat al die nare herinneringen haar krachten en emotionele ladingen zal gaan verliezen. Hierdoor wordt het voor de cliënt steeds makkelijker om aan zo’n gebeurtenis terug te denken. De beelden en herinneringen vager en kleiner. Je krijgt inzichten, die een ander beeld geven op de situatie. Door al deze effecten zullen de heftige gebeurtenissen steeds meer een plek gaan krijgen in het leven van jouw leven.

 

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden.

Met behulp van een biosensor of pendel test ik de juiste toepassing en eventueel ondersteunende behandelingen. Ook is er oog voor een juiste nazorg.


NEI COACHING

VAN KLACHT NAAR KRACHT

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI), vind je de oorsprong van de disbalans die tot jouw klachten heeft geleid.
Door naar de oorzaak van je klachten te gaan, herstelt de balans. Je laat oude patronen los opdat symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Geen lange praatsessies, geen herbeleving van trauma’s.


NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.

Emotioneel Evenwicht

Bij veel lichamelijke en geestelijke klachten kan een emotie de belemmering voor genezing zijn.
Ons lichaam geeft precies aan of wij emotioneel in evenwicht zijn of niet. Indien het Emotioneel Evenwicht verstoord is, leidt dat tot verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Daardoor ervaart men angst, een fobie, onzekerheid, boosheid, jaloezie en andere klachten en bestaat de kans dat er gezondheidsklachten, gebrek aan vitaliteit en verlies van levensenergie optreden.

Emotioneel Evenwicht is een unieke en revolutionaire methode, gebaseerd op de oeroude kennis van de energiebanen.
Je zult de relatie gaan zien tussen hoe jij je lichamelijk voelt en je gedrag. Dit geeft je de sleutel in handen om dat te creeren wat je wilt.
Lage eigenwaarde, fobieen, depressies, hoofdpijnen, moeheid en nervositeit zullen tot het verleden behoren.

HSP COACHING

Herkent u zich hierin:

  • Wordt u snel overweldigd door prikkels (bijv. harde geluiden, sterke geuren, fel licht, grove stoffen)?
  • Raak je van slag als je in korte tijd veel te doen hebt?
  • Vraag je je door je gevoeligheid af of er misschien iets mis met je is?
  • Hebben anderen u 'gevoelig' genoemd, alsof het een probleem is dat u gewoon moet oplossen?
  • Heb je vaak het gevoel dat je er niet bij hoort, alsof je een buitenstaander bent, zelfs niet in je eigen familie?
  • Heeft u zich afgevraagd of het zijn van een HSP zou kunnen verklaren waarom u zich zo voelt?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

En ik heb geweldig nieuws voor je: er is niets mis met je.


Mogelijk maakt u gewoon deel uit van de 20% van de bevolking met de eigenschap Hooggevoelige personen (HSP).

Als u niet zeker weet of u dit bent, bekijk dan hier de belangrijkste feiten:

“Hoogsensitief” zijn is geen zwakheid. Dat gezegd hebbende, het zijn van een HSP is geen excuus voor je om verantwoordelijk te zijn voor je eigen ontwikkeling, jouw gedrag en denkprocessen.

 

Neurowetenschappelijk onderzoek toont ons dat onze hersenen in staat zijn om te leren en te veranderen - op alle leeftijden.

 

Als je je minder goed voelt, dan zijn er beproefde veranderingen die je kunt omarmen om je gevoeligheid te verminderen en een vreugdevol leven te leiden als HSP'er.

 

Ben je nieuwsgierig om jezelf beter te begrijpen en strategieën te vinden om te ontwikkelen in onze snelle, zeer stimulerende wereld van vandaag, kan ik je helpen.