AROMATHERAPIE | FYTOTHERAPIE

Aromatherapie en Fytotherapie kennen zowel overlap als aanvulling. Fytotherapie behandelt gezondheidsklachten en ziekten inwendig met plantaardige middelen, terwijl bij aromatherapie bepaalde inhoudsstoffen uit planten geëxtraheerd worden en meer uitwendig gebruikt worden. 

fytotherapie is behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij mens en dier met geneeskrachtige planten
fytotherapie is behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij mens en dier met geneeskrachtige planten

AROMATHERAPIE

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde waarbij etherische oliën uit de planten worden gehaald en toegepast door ze te verstuiven, te smeren of soms ook in te nemen.

Het zijn de geuren die ook op het brein werken en daarom kunnen worden ingezet om bijvoorbeeld het onderbewuste te kalmeren bij angst, spanning, slapeloosheid, griep of om je concentratie te verhogen.

 

Aromatherapie kan ook tezamen met fytotherapie worden toegepast en/of in combinatie met reguliere medicijnen.

Tijdens het eerste consult bespreken we de door u van tevoren ingevulde vragenlijst en met uw verhaal erbij zoek ik naar het juiste middel en de juiste dosering. Tijdens de tijd dat u het middel gebruikt, houd ik regelmatig contact met u en kunt u ook met uw vragen bij mij terecht.

 

Tarief intake: 60€

Vervolgconsult: 1€ per minuut

FYTOTHERAPIE


Wat is fytotherapie?

Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd.

Het is al zo oud als de mensheid, de allereerste medicijnen waren geneeskrachtige kruiden. Ze waren de inspiratiebron tot de reguliere (chemische) medicijnen, door het namaken van de werkzame stoffen ontstonden er nieuwe medicijnen waarbij men niet afhankelijk was van weersinvloeden of misoogsten.

Voor iedere kwaal is er wel een kruidenpreparaat.

 

Zijn kruiden dan zonder bijwerking?

Niet altijd, dus is het zaak om goed te onderzoeken er welk middel er voor wie geschikt is.

 

Tijdens het eerste consult bespreekt Nicole van Acker de door u van tevoren ingevulde vragenlijst en met uw verhaal erbij zoek ik naar het juiste middel en de juiste dosering. Tijdens de tijd dat u het middel gebruikt, houd ik regelmatig contact met u en kunt u ook met uw vragen bij mij terecht.

 

Klachten zoals blaasontsteking, typische vrouwenkwalen of typische mannenkwalen, kneuzingen, te hoog cholesterolgehalte, ontstekingen, reuma etc.

 

Een fytotherapeutische behandeling kan op zich maar ook naast reguliere medicatie worden toegepast.

Tarief intake: 60€

Vervolgconsult: 1€ per minuut