EMDR | NEI | RELAXATIETHERAPIE

EMDR

Dit is therapie voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan seksueel geweld, ongeval of een ander incident met geweld.

In 1989 is deze therapie ontwikkeld door een psychologe Shapiro. In de jaren daarna is deze procedure verder ontwikkeld tot een volwaardige en zeer effectieve therapeutische methode.

 

Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals incest, misbruik, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid.
De EMDR therapie zal er toe leiden dat al die nare herinneringen haar krachten en emotionele ladingen zal gaan verliezen. Hierdoor wordt het voor de cliënt steeds makkelijker om aan zo’n gebeurtenis terug te denken. De beelden en herinneringen vager en kleiner. Je krijgt inzichten, die een ander beeld geven op de situatie. Door al deze effecten zullen de heftige gebeurtenissen steeds meer een plek gaan krijgen in het leven van jouw leven.

 

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden.

Met behulp van een biosensor of pendel test ik de juiste toepassing en eventueel ondersteunende behandelingen. Ook is er oog voor een juiste nazorg.

NEI METHODE: VAN KLACHT NAAR KRACHT

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI), vind je de oorsprong van de disbalans die tot jouw klachten heeft geleid. Door naar de oorzaak van je klachten te gaan, herstelt de balans. Je laat oude patronen los opdat symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Geen lange praatsessies, geen herbeleving van trauma’s.


NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.

EMOTIONEEL EVENWICHT

Leven vanuit je eigen kracht. In balans zijn met je emoties. Een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfrespect kennen. Geen last van angsten, spanningen of fobieen en andere belemmerende emoties meer hebben. Willen we dat niet allemaal? De methode werkt snel en doeltreffend.

RELAXATIETHERAPIE | BURN-OUT BEGELEIDING

Het geeft je grip en inzicht op lichamelijke en mentale spanning. Door verschillende ontspanningstechnieken en ademtherapie ontdek je of onnodig verhoogde lichaamsspanning samenhangt met een probleem of situatie.

Je leert adequaat te reageren op lichaamssignalen. Hierdoor verkrijg je meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam. Het helpt bij angsten, hyperventilatie, piekeren, slaapproblemen, stress, etc.