EMDR | NEI | RELAXATIETHERAPIE

Met de individuele begeleiding bij Groepspraktijk Sivana los je snel en doeltreffend je problemen op. Kortdurende, diepgaande, behandelingen met snel resultaat.

Voor traumaverwerking en het oplossen van psychische problemen zoals angsten, paniekstoornissen, depressie, stress, etc.

Integrale therapie kan ook helpen bij het omgaan met chronische pijn of bij het leren omgaan met cognitieve klachten.

 

EMDR

Eye movement desensitization and reprocessing (afgekort EMDR)

EMDR is een eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je leven een nadrukkelijke rol blijven spelen, zijn met EMDR goed te behandelen. Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals incest, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid. Psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners passen de EMDR techniek dan ook steeds meer toe vanwege het bijzondere snelle en blijvende resultaat. Door gebruik van bepaalde technieken wordt opgeslagen informatie in de hersenen veranderd.

 

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. Met behulp van een biosensor of pendel test ik de juiste toepassing en eventueel ondersteunende behandelingen. Ook is er oog voor een juiste nazorg.

 

NEI METHODE: VAN KLACHT NAAR KRACHT
Met Neuro Emotionele Integratie (NEI), vind je de oorsprong van de disbalans die tot jouw klachten heeft geleid. Door naar de oorzaak van je klachten te gaan, herstelt de balans. Je laat oude patronen los opdat symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Geen lange praatsessies, geen herbeleving van trauma’s.

 

NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.

 

EMOTIONEEL EVENWICHT

Leven vanuit je eigen kracht. In balans zijn met je emoties. Een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfrespect kennen. Geen last van angsten, spanningen of fobieen en andere belemmerende emoties meer hebben. Willen we dat niet allemaal? De methode werkt snel en doeltreffend.

 

RELAXATIETHERAPIE | BURN-OUT BEGELEIDING

Het geeft je grip en inzicht op lichamelijke en mentale spanning. Door verschillende ontspanningstechnieken en ademtherapie ontdek je of onnodig verhoogde lichaamsspanning samenhangt met een probleem of situatie.
Je leert adequaat te reageren op lichaamssignalen. Hierdoor verkrijg je meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam. Het helpt bij angsten, hyperventilatie, piekeren, slaapproblemen, stress, etc.