EMDR | NEI | EMOTIONEEL EVENWICHT | REIKI | HELEN MET ENGELEN | dierentolk

Trauma's, bewust of onbewust, kunnen op diverse manieren verwerkt worden.

 

 

EMDR therapie 50 min. 50

Eye movement desensitization and reprocessing (afgekort EMDR)

EMDR is een eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je leven een nadrukkelijke rol blijven spelen, zijn met EMDR goed te behandelen. Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals incest, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid. Psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners passen de EMDR techniek dan ook steeds meer toe vanwege het bijzondere snelle en blijvende resultaat. Door gebruik van bepaalde technieken wordt opgeslagen informatie in de hersenen veranderd.

 

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel van recente gebeurtenissen, als van vele jaren terug. Een trauma hoeft men zich niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. Met behulp van een biosensor of pendel test ik de juiste toepassing en eventueel ondersteunende behandelingen. Ook is er oog voor een juiste nazorg.

 

 

NEI COACHING 50 min. 50

Neuro Emotionele Integratie (afkorting NEI) is een efficiënte methode waarbij je al binnen een behandeling indrukwekkende resultaten kunt merken, doordat de echte oorzaak achter de klacht aangepakt wordt.

U krijgt inzicht in uw belemmerende gedragspatronen welke gerelateerd zijn aan uw klacht of probleem.

De door u beoogde doelen worden makkelijker behaalden dat uw gewenste gedragsverandering is blijvend (denk aan fobieën, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, etc.).

 

 

EMOTIONEEL EVENWICHT 50 min. 50

Een prima manier om lichamelijke of geestelijke blokkades op te lossen.

Deze therapievorm is gebaseerd op de oeroude kennis van de energiebanen in uw lichaam.
U zult de relatie gaan zien tussen hoe u zich lichamelijk voelt en hoe u zich gedraagt. Dit geeft u de sleutel in handen om dat te creëren wat u wilt.

Lage eigenwaarde, fobieën, depressies, hoofdpijn, moeheid en nervositeit zullen tot het verleden behoren.
Emotioneel Evenwicht is de eerste stap naar totale vitaliteit.

 

 

RELAXATIETHERAPIE | BURN-OUT BEGELEIDING 50 min. 50

Het komt steeds vaker voor dat er bij psychologen lange wachttijden zijn. Om die periode te overbruggen, is ontspanningstherapie een goed alternatief.

Het geeft je grip en inzicht op lichamelijke en mentale spanning. Door verschillende ontspanningstechnieken en ademtherapie ontdek je of onnodig verhoogde lichaamsspanning samenhangt met een probleem of situatie.
Je leert adequaat te reageren op lichaamssignalen. Hierdoor verkrijg je meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam.

Het helpt bij hyperventilatie, CVS, piekeren, slaapproblemen, stress, etc.

 

REIKI 50 min. 50

Reiki is een methode waarbij de therapeut universele levensenergie doorgeeft aan de ontvanger door handoplegging.

 

De energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest en heeft het een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen en chakra’s.

Reiki kan toegepast worden bij psychische klachten, depressie, faalangst, lusteloosheid, stress, agressie, onzekerheid en slaapproblemen, etc. Tijdens de behandeling houdt u uw kleding aan.