Truffelceremonie

Het was een ontspannende ervaring.

Ik voel me heel erg content en gelukkig!

Ik heb het als heel aangenaam en bijzonder ervaren en tegelijkertijd confronterend.

Nogmaals bedankt voor giser, was weer fijn om te connecten met elkaar en jezelf!

Ik vond het heel bijzonder. Ik ben nu wel rustiger voel ik. Alles begint beetje in te dalen. En toch ook weer een antenne geopend.

Cacao Ceremonie – Ervaar de genezende kracht van cacao


Ben je wel eens naar een cacao ceremonie geweest? Zo niet, zet het dan zeker op je bucketlist!
Het is een onvergetelijke ervaring en misschien zelfs iets dat je meerdere keren wilt meemaken. 

Een ceremonie (tijdsduur ca. 3 uur) is een magisch zintuiglijke beleving met elementen zoals muziek, geur, intenties, diepte-meditatie, ademwerk, cacao drinken en een sharing circle.

Je kunt een cacao ceremonie zien als je eigen persoonlijke reis naar een heldere geest en krijg je inzichten krijgt over hoe je beter in het leven kunt staan. Het kan de focus en motivatie geven om eindelijk actie te ondernemen en het lot in eigen hand te nemen. Merk je dat je vastloopt op een of meerdere vlakken, dan is een cacao ceremonie misschien wel precies wat je nodig hebt. 

 

Hoe ziet een cacao ceremonie eruit?
Onder leiding van Tanja Verheijen of Simone van Ham zal de groepsbegeleiding plaats vinden. Na het uitspreken van ieders intenties, wordt de cacao gedronken. Dan volgt een meditatie en prachtige muziek. Na 30 minuten begin je de effecten te voelen. Je stelt je langzaam verder open voor jezelf en anderen. Je zult je helder en vrij voelen, waardoor je in staat zult zijn om trauma’s uit het verleden en negatieve energieën die je omringen los te laten. De een blijft lekker zitten, de ander kan de behoefte hebben om te gaan dansen. Allemaal prima! Je mag hier helemaal jezelf zijn zonder oordeel! Je zult leren dankbaar te zijn voor wie je bent, wat je hebt en vrede met jezelf te hebben. Na de ceremonie is er ruimte om jouw ervaring te delen met de groep.


Een cacao ceremonie is geschikt voor als je:

• Contact maken met je ware essentie, je ziel
• Harmonie in body, mind & soul
• Gevoel van kalmte en overgave
• Perspectief en vertrouwen

• Trauma’s uit het verleden wilt verwerken
• Innerlijke rust wilt bereiken

• 18 jaar en ouder bent

Hoe bereid ik mij voor?
We adviseren je om op de dag vanr de ceremonie lichte maaltijden te eten zoals fruit, salade of rauwe/gegrilde groenten.

–        Drink die dag geen koffie. Geen alcohol en drugs voor, tijdens en na de ceremonie.
–        Eet licht en plantaardig 4 tot 6 uur van tevoren
–        De cacao drank is volkomen veilig en heeft geen hallucinerend effect
–        Neem mee: extra warme kleding mee, sokken, kussentje, ligmatje, dekentje, flesje water. Eventueel pen en papier voor het opschrijven van jouw inzichten.  

 

Cacao heeft een dehydraterende werking en omdat we de cacao in een hoge dosis drinken, is het daarom belangrijk genoeg water en/of thee te drinken na de ceremonie. 

Hieronder lees je over de belangrijkste ingrediënten en eigenschappen van cacao die het tot een krachtig superfood maken. Geen wonder dat het al duizenden jaren populair is!
  • Theobromine is een krachtig stimulerend middel. Het lijkt op cafeïne, maar je wordt er niet zenuwachtig van. In plaats daarvan stimuleert theobromine het cardiovasculaire systeem en geeft het je een warm en euforisch gevoel. Je voelt je levend, bewust en verbonden met de wereld om je heen. Het stelt je open voor een ervaringen zoals geen andere stof dat doet en dat is wat een cacao ceremonie echt speciaal maakt.
  • Anandamide is het broertje van serotonine dat sterke gevoelens van gelukzaligheid en sereniteit oproept. Tijdens de ceremonie voel je vrede met jezelf. Wanneer deze stof in werking treedt, ben je niet meer zo streng voor jezelf en leer je jezelf te vergeven en te accepteren zoals je bent. 
  • Serotonine is het welbekende “gelukshormoon” van het lichaam. Serotonine zorgt voor een evenwichtige stemming en geeft ons een gevoel van geluk. Bovendien stimuleert cacao het lichaam ook om meer van dit “feel good” hormoon te produceren, dus je kunt je vast voorstellen dat een cacao ceremonie een hele plezierige ervaring is.
  • Cacao is rijk aan flavonoïden en bevat een extreem hoog gehalte aan antioxidanten. Onderzoek heeft aangetoond dat cacao krachtige anti-aging eigenschappen heeft, de bloeddruk kan verlagen en zelfs de algehele gezondheid van het hart kan verbeteren!
  • Honderd gram cacao levert 507 mg magnesium op! 
  • Cacao is de rijkste bron van plantaardig ijzer (non-heemijzer) ter wereld. Elke 100 g cacao bevat er maar liefst 7,3 mg van!
  • Zink is essentieel voor ons immuunsysteem. Hoe meer zink je binnenkrijgt, hoe beter je immuunsysteem in staat is indringers af te weren en je lichaam tegen ziekten te beschermen.
  • Per 100 g bevat cacao meer calcium dan 100 ml koemelk! Melk is trouwens voor kalfjes!
Conclusie
Een cacao ceremonie past bij jou als je denkt/voelt dat je van meer duidelijkheid en rust in je leven kunt profiteren. Je hebt niets te verliezen en zoveel te winnen!  
Aanmelding: via het contactformulier of via mail: simone(at)sivana.nl
Na de aanmelding ontvang je een bevestiging en intakeformulier.

Annuleringsvoorwaarden:
De kosten voor de ceremonie bedraagt € 25,- per persoon. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en intakeformulier. Het bedrag graag contant te voldoen op de dag van de ceremonie.
Bij afmelding, ongeacht de reden, tot 7 dagen voor de geplande ceremonie bedragen je kosten €15,-. Bij afmelding korter dan 7 dagen voor de geplande ceremonie brengen wij €25,- in rekening. Je kunt eventueel ook iemand anders je plaats laten innemen in overleg met ons.

Contra-indicaties:
Cacao is een vasodilator die de bloeddruk verlaagt. 
Lichamelijke ziekten die een risico zouden kunnen vormen: hartklachten, hoge bloeddruk, nieraandoeningen, geestelijke ziekten die een risico zouden kunnen vormen.

Bij bepaalde ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie (of aanleg hiervoor), psychose, bipolaire stoornis en symptomen van borderline wordt het gebruik afgeraden.Het gaat niet samen met een aantal medicijnen waaronder anti depressiva, medicatie met SSRI en MAOI, tramadol, Lithium. Benzodiazepines zijn benzo’s of pammetjes zoals Diazepam en zijn rustgevende medicatie. Deze groep medicatie geeft een licht verhoogd risico en kunnen ervoor zorgen er voor dat de cacao minder goed werken.Neem bij medicijngebruik altijd contact op met je arts om te informeren of die betreffende medicatie te combineren is met cacao. Alcohol en of drugs mogen nooit in combinatie gebruikt worden.

Voor de zekerheid en voor de juiste mindset, voorbereiding is ons advies om 2 dagen vooraf helemaal geen drugs te nemen en na afloop minimaal 24 uur te wachten voor je weer iets neemt. Drink geen koffie op de dag zelf en eet bij voorkeur lichte, vegetarische maaltijden. 3 uur voor de ceremonie niets meer eten!

Let op: meld medicijn en of drugsgebruik altijd op het antwoordformulier die je ontvangt bij aanmelding.Je kunt deelnemen aan een ceremonie vanaf 18 jaar.

DATUM: 13 oktober, SINT JANSTEEN, 25 Euro per persoon

Aanmelden
Meld je aan via de contactpagina. U ontvangt de bevestiging, intakeformulier met praktische zaken.
Heb je meteen een vraag? Bel dan met

Simone van Ham: 0625122877 of mail: simone@sivana.nl


Privesessies zijn ook mogelijk. Dit is een bijzonder mooie combi van een cacaoceremonie, klankschalen en massage. De duur ervan is 2 uur. Kosten 120 Euro

Stuur een bericht