Sivana biedt maatwerk op het gebied van kwaliteitsmassages en ontspanningstherapie

Massage kan helpen bij volgende klachten:

  • (chronische) vermoeidheid
  • malende gedachten
  • slaapproblemen
  • burn-out / uitgeblust gevoel
  • pijnlijke spieren
  • spanningshoofdpijn
  • fibromyalgie
  • rug-/nek-/schouderklachten
  • slechte doorbloeding

Ontspanningsmassage 50 min. 50 Euro

 

Door de ontspannende werking die van deze massage uitgaat wordt de spanning in uw spieren weggenomen en het stressniveau in uw lichaam en geest vermindert. Dit leidt tot een betere gezondheid en een heerlijk gevoel van welbevinden.

 

Het is een klassieke ontspanningsmassage, waarbij strijkingen, knedingen en fricties aangewend wordt om u een heerlijke ervaring te bezorgen.

 

Sportmassage (nek/schouders/rug of armen of benen)
50 min. 60 Euro
Een sportmassage is een stevige massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren waarbij bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit spieren worden gehaald en de afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd.

Deze stevige massage is ongeschikt vlak voor of na een grote inspanning. Het advies is een ontspanningsmassage te ondergaan. Ook voor degenen die geen sport beoefenen, kan een sportmassage soelaas bieden.

 

Hotstone massage 50 min. 50 Euro

 

Dit is een van de meest geliefde massagevormen.

 

Een hotstone massage is een volledige lichaamsmassage m.b.v. warme stenen met als doel een volledige relaxatie van het lichaam.
Het heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en worden spanningen gemakkelijker losgelaten, ideaal voor stijve spieren en spierpijn. Het stimuleert de bloedsomloop en de werking van de organen, afvalstoffen worden uit het lichaam weggevoerd, het draagt bij aan het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

 

Bij vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, fibromyalgie kan een hotstone massage soelaas bieden.

 

Zwangerschapsmassage 50 min. 50 Euro

 

Elke zwangerschap is uniek. Het is een mooie en intense periode, maar hormonale veranderingen en de lichamelijke belasting van de zwangerschap kunnen het genieten soms in de weg staan.

 

Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap zijn: vermoeidheid, nek- rug- en bekkenklachten, het vasthouden van vocht, onrustige ledematen, slecht slapen, hoofdpijn, enz.

De zwangerschapsmassage geeft ontspanning doordat het zenuwstelsel wordt gekalmeerd waardoor gelukshormonen vrijkomen die ervoor zorgen dat ook jouw baby zich prettig voelt in jouw buik. Het verbetert je doorbloeding en stimuleert het lymfestelsel waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen toegevoerd en afvalstoffen afgevoerd worden.

Bovendien versterkt massage het immuunsysteem zodat je minder vatbaar bent voor ziekte.

Deze massage is mogelijk en nuttig vanaf 12 weken zwangerschap.

Vraag altijd na bij uw arts of verloskundige of het verstandig is deze massage te ondergaan.

 

Lymfedrainagemassage 50 min. 50 Euro

 

Manuele lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het wegwerken van lymfe-oedeem (een teveel aan vocht in het lichaam).

 

Blokkades in de vochthuishouding kunnen tot veel klachten leiden.
Ze veroorzaken vochtophopingen (oedeem) en vervuilen het lichaam, waardoor er negatieve gevolgen kunnen ontstaan voor het functioneren van het hele lichaam en de geest.

 

Er kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen aan deze blokkades, waaronder ziektes, een operatie, een ongeluk, verstuikingen, stress, etc.

 

Manuele lymfedrainage is een geschikte behandelwijze om deze blokkades mee te verhelpen. Daarnaast kan deze massagevorm ook preventief worden uitgevoerd. Het vermindert stress en heeft een uiterst rustgevende en ontspannende werking op het lichaam dat hierdoor weer nieuwe krachten kan opdoen.

 

Triggerpointmassage 50 min. 60 Euro

 

Triggerpoints zijn kleine, pijnlijke spierknoopjes en kunnen voor veel klachten zorgen.

 

Triggerpoints liggen vaak op een andere plek dan waar de klachten zich voordoen en zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten en zouden zich kunnen uitbreiden naar de gewrichten.

Wat is het effect van de triggerpoint massage?

Door triggerpoint massage, het uitoefenen van druk op de verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden

verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren, de pijnklachten kunnen afnemen of verdwijnen.

 

Vacussage / Cuppingmassage 60 Euro

 

Vacussage heet ook wel Cuppingmassage: het plaatsen van cups op het lichaam.
Deze cups zijn bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en zich vastzuigen op de gewenste locaties. Tevens wordt er mee gemasseerd, en treedt onder de cups een zeer sterke doorbloeding op.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

 

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek, die toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak trekt. Het is vooral effectief bij rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid.

 

Voetreflexmassage 50 min. 50 Euro

 

In de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen, ledematen en andere delen van het lichaam.

 

Voetreflexologie is een vorm van reflexzonemassage. Dit is een pittige massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Door massage van deze zones kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken.

 

Tijdens deze massage houdt u uw kleding aan.

 

Pulsing Massage/Traegertechniek 50 min. 50 Euro

 

Traeger-wiegtechniek is een dynamische massagevorm, bedoeld om ontspanning te brengen door jouw lichaam losser te maken, aan de hand van stevige, zachte tot heel subtiele schud- en wiegtechnieken.

 

Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten waardoor een gevoel van ontspanning en rust ontstaat.

 

Het brengt soepelheid en zachtheid in je lichaam en geest; je lichaam voelt hierna heel licht aan.

Tijdens deze massage houdt u uw kleding aan.

 

Oncomassage 50 min. 50 Euro

De aanraking tijdens Oncologie Massage is zacht en langzaam omdat door behandelingen, chemotherapie, gebruik van medicijnen en/of operatie men vaak geen druk op hun lichaam kunnen verdragen.

 
Massage kan helpen de bijwerkingen van de chemotherapie en bestraling te verminderen en de kwaliteit van leven en welzijn verbeteren. Massage bij kanker is in elk stadium mogelijk ter verbetering van ontspanning en bij het verminderen van pijn, vermoeidheid en angst.  

Palliatieve behandeling: deze fase kenmerkt zich door vragen en onzekerheid. Ook dan kan een massage verlichting bieden. Het helpt uw emoties vrij te laten en mentale rust te creëren.

Deze behandeling is bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.

Voor een behandeling aan huis worden kilometerkosten in rekening gebracht: 0,25 ct/km.