ONTSPANNINGSTHERAPIE | BURN-OUT

Burn-out begeleiding
In 8 stappen gaan we er samen voor zorgen dat jij uit je burn-out komt. Je krijgt inzichten en praktische hulpmiddelen die jou helpen om te gaan met (ongezonde) stress en je meer levensvreugde gaat ervaren.

Simone heeft zelf een zware burn-out (3 jaar) meegemaakt en weet precies wat je doormaakt en hoe je uit je burn-out komt.


Stappenplan:

1. Intake met coach

We brengen jouw situatie, verwachtingen, doelen en het plan van aanpak in kaart.


2. Aan de slag

We beginnen met ademhaling- en ontspanningsoefeningen, vaak gecombineerd met een massage om jouw geest en lichaam helemaal tot rust te brengen.


3. Omgaan met stress & emoties

Ongezonde stress, valkuilen, energiegevers en vreters worden inzichtelijk gemaakt en aangepakt m.b.v. emdr/nei/ee.


4. Herstellen van de fysieke conditie

We wandelen door de natuur dat helpt om de stresslevels te verlagen en jouw conditie terug op te bouwen.

Ook kan je geadviseerd worden om een afspraak te maken bij een van onze andere therapeuten zoals homeopathie, yoga en/of hypnotherapie. Door samen te werken bereiken wij voor jou het beste resultaat.


5. Inzicht in competenties, werkkenmerken

We gaan actief aan de slag met het versterken van de competenties en de werkkenmerken in kaart brengen. Hierdoor word je weerbaarder gemaakt voor toekomstige uitdagingen.


6. De levensmissie, talenten en drijfveren

Waar ligt jouw passie? Waar ligt jouw missie? Wat geeft jou levensvreugde en wat zijn de talenten? Door dit helder te maken, kijken we of er iets verandert moet worden op werk of privé gebied.


7. Terug naar je huidige werk of toch iets anders?

Met alle informatie gaan we in deze fase kijken of er iets verandert dient te worden in de externe omgeving. Na de aanpassingen kunnen jouw competenties toegepast worden in de praktijk.


8. Terugvalpreventie

We zorgen er samen voor dat jij gezond blijft en uit de burn-out blijft. Langzaam het werk hervatten is het doel. We houden de vinger op de pols met de terugvalpreventie.

Ben jij klaar voor positieve veranderingen?
Boek dan jouw afspraak bij Simone of Greet.

Ontspanningstherapie

 

Ontspanningstherapie leert je lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Het leert je stress gerelateerde klachten en spanningen te verlichten tijdens de sessie en het dagelijks leven zodat je om kan gaan met stressvolle situaties.

 

Diverse oefeningen en technieken, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamshouding, lichaamsbeweging, constructief leren omgaan met je gedachten, visualisatie en meditatie.

 

Ontspanningstherapie kan helpt bij diverse problemen, zoals, angst, paniekaanvallen, faalangst, PTSS, agressie, slaapproblemen, herstel burn-out, hyperventilatie, vermoeidheid, maag –en darmklachten, hartkloppingen of zelfs huidaandoeningen zoals eczeem.

 

Het is aan te bevelen de oefeningen dagelijks thuis voort te zetten want spanning die gedurende een langere periode is opgebouwd is niet ‘zomaar’ weer verdwenen. Als de klachten zijn afgenomen of verdwenen, is het verstandig regelmatig de oefeningen te blijven doen. Zo voorkomt u een herhaling, ook omdat u tijdig een eventueel oplopende spanning signaleert.


THERAPEUTEN:

 

 

 

 

 

 

 

Simone van Ham

 

Tel.: +316 25 12 28 77
Simone@sivana.nl

 

- Ontspantherapeut

- Burn-out coach

- HSP coach
Greet Penneman

 

Tel.: +32 474 26 66 27
info@greetpenneman.be


- Holistisch Coach
(burn-out / loopbaan / stressmanagement)

- TrainerMASSAGE | HOMEOPATHIE | COACHING | FYTOTHERAPIE | AROMATHERAPIE | EMDR | HYPNOTHERAPIE | FAMILIEOPSTELLINGEN
REGIO HULST - ZEELAND

GROEPSPRAKTIJK SIVANA ZORGT VOOR BALANS IN LICHAAM EN GEEST

Hier vind je hulp bij het oplossen van jouw gezondheidsklachten. De complementaire Groepspraktijk Sivana in Sint Jansteen biedt disciplines zoals: homeopathie, coaching, fytotherapie, massages, emdr, traumawerkverking, aromatherapie, ontspanningstherapie, burn-out begeleiding, HSP-begeleiding, etc.

Met onze behandelingen willen wij meer ontspanning en rust in de levens van mensen creëren.