Truffelceremonie

De truffelceremonie was heel fijn, na mijn gevoel van het onbekende was ik snel gerustgesteld en klaar om de sessie te volgen. Het is vernieuwend, go beyond, en voor mezelf helend, er is een oude wond genezen.

Een heerlijk, warme, rustige en veilige sfeer, het was opnieuw een mooie reis. Ik heb de truffelceremonie als bevrijdend ervaren met de liefdevolle aanwezigheid van de begeleiding. Ik heb “iets” losgelaten, maar weet niet wat en dat is helemaal ok. Ik mag veel meer met mijn lichaam werken.

Ik heb de truffelceremonie heftig ervaren maar niet op een vervelende manier. Op een korte tijd is er veel gebeurd.

Voor mij heeft het mij weer geholpen om energielekken te dichten. Ik sta weer steviger in mijn schoenen laat me niet meer leegzuigen door andere mensen of omstandigheden.

Het was de meest betekenisvolle, positieve (spirituele) ervaring van mijn leven met heel veel inzichten. De liefdevolle begeleiding, de locatie, de muziek, de zorg: het klopte allemaal. Tijdens de reis heb ik vele inzichten gekregen zoals: meer zelfliefde, dat ik mag zijn die ik ben. Ik ervaar meer rust in mijn body, heart and soul. Ik heb meer plezier, ik relativeer meer en heb het gevoel dat ik meer voluit leef sinds de truffelsessie!

DATA TRUFFELCEREMONIES:
LOCATIE: GROEPSPRAKTIJK SIVANA, HOOFDSTRAAT 40A SINT JANSTEEN

ZATERDAG 22 JANUARI (wachtlijst)
ZATERDAG 21 MEI
ZATERDAG 8 OKTOBER
ZATERDAG 19 NOVEMBER
WOENSDAG 28 DECEMBER 2022

 

LOCATIE: VRIJE VLINDERS, LANDPOORTSTRAAT 16-18 IJZENDIJKE
WEEKEND: VRIJDAG 11 T/M ZONDAG 13 FEBRUARI
TIJD: VAN VRIJDAG 19.00 UUR T/M ZONDAG 12.00 UUR.

Wat zijn nu eigenlijk truffels?

De truffels die wij gebruiken worden al eeuwen gebruikt voor transformatie, heling en om in andere bewustzijnsdimensies te komen. Het gebruik van truffels is volkomen legaal in Nederland.
Deze truffels, ook wel plantmedicijn genoemd, worden magisch genoemd omdat ze de werkzame stof psilosybine bevatten. In het lichaam wordt dit omgezet naar psilocine. Dit is de verbinding die er uiteindelijk voor zorgt dat de gebruiker visuele en geestverruimende effecten waarneemt.

Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken. Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven. En dit is wat we jullie graag gunnen en willen laten ervaren.

Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met een reis door je onderbewuste door middel van truffels, het wordt jóuw individuele reis waarin je ontzettend welkom bent.

Na het drinken van de truffelthee ga je ‘op reis’ door je onderbewuste.

Het is onvoorspelbaar wat je gaat zien of ervaren. Voor iedereen is dit anders, ook al heb je dit vaker gedaan. Je krijgt tijdens jouw droomtoestand te zien wat je op dat moment in jouw leven aankan en waar je na de sessie mee aan de slag kan. Sommigen zijn van mening dat een truffelceremoniesessie gelijk staat aan 1 jaar therapie.

 

Zijn truffels verslavend?

Nee, truffels zijn niet verslavend.

Een Truffelceremonie is geschikt voor jou als je:

 • … jezelf wilt ontwikkelen.
 • … het innerlijke pad wilt bewandelen.
 • … je wilt weten “wie ben ik, wat wil ik”.
 • … klaar bent voor een nieuwe stap in jouw leven.
 • … op zoek bent naar jouw missie.
 • … meer diepgang en betekenis in je dagelijks leven wilt ervaren.
 • … vaste denkpatronen wilt doorbreken
 • … als je van je angsten, trauma’s e.d. wilt verlossen
Een Truffelceremonie is geschikt voor jou als je:
 • … jezelf wilt ontwikkelen.
 • … het innerlijke pad wilt bewandelen.
 • … je wilt weten “wie ben ik, wat wil ik”.
 • … klaar bent voor een nieuwe stap in jouw leven.
 • … op zoek bent naar jouw missie.
 • … meer diepgang en betekenis in je dagelijks leven wilt ervaren.
 • … vaste denkpatronen wilt doorbreken
 • … als je je van angsten, trauma’s e.d. wilt verlossen

 

Contra indicaties

Een truffelceremonie is ongeschikt voor je als je

– zwanger bent of borstvoeding geeft.
– medicatie pakt die niet samen gaat met truffels, zoals antidepressiva.
– psychoses, schizofrenie of borderline hebt of hebt gehad of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt.
– allergie voor schimmels hebt.

Angst om de controle te verliezen?

Tijdens een truffelsessie kom je met een onbekend stuk van jezelf in contact en dat wil het ego niet. Jouw ego is het deel van jezelf waarvan je bent gaan geloven dat jij dat bent; door je werk, door hoe anderen naar jou kijken, door je eigen constante gedachtestroom etc. Het ego wil jou beschermen tegen het onbekende, tegen pijn. Echter voor het opruimen van jouw angsten is dit wel nodig. Om angsten echt aan te gaan zullen ze eerst gezien moeten worden. Je zal merken dat ze veel minder eng zijn dan je dacht. Controle willen houden is een illusie, net zoals bijna alle angsten want het houdt je weg bij kostbare inzichten.

Dagceremonies in groepsverband Sint Jansteen

Een heerlijke truffelceremonie dag
Op de dag van de sessie eet je ’s ochtends alleen iets kleins. Je matras en dekbedje liggen al klaar (zelf je hoofdkussen meenemen). De begeleiders Tanja en Simone zijn de hele tijd aanwezig om jullie te begeleiden en liefdevol te assisteren.

09.30 uur: Kennismaking met de deelnemers en het uitspreken van je intentie. Maak je geen zorgen over je intentie want tijdens de truffelsessie krijg je inzichten die je van tevoren nooit had kunnen bedenken.
10.30 uur: Er volgt een geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie. We raden je aan om in die tijd niet meer in gesprek te gaan met elkaar, maar blijf een beetje in jezelf (zonder telefoon 😉
11.00 uur: De truffelthee wordt gedronken. Na ong. een half uur voel je dat de truffels hun werk gaan doen en begint jouw reis.
Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen. Er zijn oordopjes en oogmaskers die je desgewenst kunt gebruiken.
Tijdens de hele sessie is er muziek voor jou; je merkt dat dit intenser bij jou binnen komt dan anders. Wellicht ga je ook de ruimte anders ervaren, dit hoort er gewoon bij. De grootste tijd lig je met gesloten ogen. Je weet precies waar je bent en je kan gewoon praten of een bezoek aan het toilet brengen. Mocht je behoefte hebben om te praten, dan zijn wij er voor jou.
16.00/17.00 uur: Het effect van de truffels neemt langzaam maar zeker af. Je kan de ruimte verlaten en in de keuken of tuin gaan zitten. Als iedereen klaar is met reizen, kan je je ervaringen en inzichten delen.
Als iedereen is uitgereisd, eten we gezamenlijk een lichte maaltijd en is er ruimte om je ervaringen te delen.

Investering: €150,00 per deelnemer.
De prijs is inclusief: 

• Reinigingsritueel (smudge)
• Meditatie
• Truffelceremonie
• Koffie/thee/water onbeperkt, fruit en noten en soepmaaltijd na de ceremonie (geef dieetwensen door!)
Let wel: na de ceremonie kan je geen autorijden. Dus laat je wegbrengen en ophalen!

 

Weekendtruffelceremonies in groepsverband IJzendijke

Magic Truffel ceremonie incl. 2 overnachtingen en gratis float-sessie!

Programma
Vrijdag:
We ontvangen je graag vrijdagavond in onze onze prachtige B&B (aankomst kan al vanaf 15.00 uur), waar je in alle rust kan genieten en je kan voorbereiden voor JOUW weekend. Hier vind ook de ceremonie plaats.
Maak kennis met de andere deelnemers en krijg je voldoende tijd om te ‘landen’. Maak ‘s avonds een heerlijke wandeling of geniet van een heerlijke GRATIS floating sessie in de  floatcabine (graag even aangeven of je hier gebruik van wil maken). Desgewenst kunnen we ook een bijzondere ademsessie ondergaan met de groep. Daarna heerlijk op tijd slapen!

Zaterdag:
Er staat een heerlijk, licht lekker ontbijtje voor je klaar! Tot aan de ceremonie zullen we niks meer eten, maar is er vrij gebruik van kruidenthee en fruit.
Rond 10.00 uur is er uitleg over de ceremonie en het delen van elkaars intentie in de groep. Maak je geen zorgen over de intentie want tijdens de truffelsessie krijg je inzichten die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. Wij zullen toelichten hoe we vandaag te werk gaan.

Rond 11.00 uur
volgt er een geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie. We raden je aan om in die tijd in stilte door te brengen en geen gesprek met elkaar aan te gaan maar blijf een beetje in jezelf (zonder telefoon 😉

Rond 11.30 uur
 beginnen we met de ceremonie. De truffelthee worden dan gegeven. Na het drinken van de truffelthee voel je dat het ong. een half uur na inname gaat werken en begint jouw reis. Wij zijn met zijn tweeën de hele tijd aanwezig om jullie te begeleiden en liefdevol te assisteren. Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen. Er zijn oordopjes en oogmaskers die je desgewenst kan gebruiken.
Tijdens de hele sessie is er muziek voor jou; je merkt dat dit intenser bij jou binnen komt dan anders. Wellicht ga je ook de ruimte anders ervaren, dit hoort er gewoon bij. De grootste tijd lig je met gesloten ogen. Je weet precies waar je bent en je kan gewoon praten of een bezoek aan het toilet brengen. Mocht je behoefte hebben om te praten, dan zijn wij er voor jou.

Rond 17.00 uur
 zal iedereen langzaam terugkomen uit de reis en serveren we fruit en kruidenthee. De eindtijd van de ceremonie kan verschillen. De gemiddelde tijd is ongeveer 5-6 uur, maar als jij nog lekker aan het reizen bent is er ook voldoende ruimte voor de anderen in de B&B om al even de benen te strekken. Iedereen mag helemaal vrij bewegen in zijn eigen tempo.

Als iedereen is uitgereisd, eten we gezamenlijk een lichte maaltijd en is er ruimte om je ervaringen te delen.

In de avond is er eventueel nog de mogelijkheid om te ontspannen in de floatcabine. Prachtig ter afsluiting van een bijzondere ervaring. Mocht er niet genoeg tijd zijn voor iedereen die dat wenst, is er zeker ook de zondagochtend nog de mogelijkheid hiervoor. Daarna is iedereen vrij om te kletsen of misschien nog lekker buiten te wandelen en te gaan slapen.

Zondag om 9.00 uur geniet je van een heerlijk ontbijt en daarna zullen we nog met de groep samenkomen om de ervaringen te delen en eventuele vragen te beantwoorden.
Rond 11.30 uur sluiten we af en is iedereen vrij om weer richting huis terug te keren. We zitten uiteraard in het mooie Zeeuws-Vlaanderen dus willen we je hierna zeker nog de tijd gunnen dat je lekker op het strand kunt uitwaaien als je daar nog zin in hebt!

Een bijzonder extraatje tijdens dit weekend: een heerlijke float-sessie in de floatcabine! Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water. Het speciale Epsom-zout simuleert het effect van de Dode zee. Je drijft in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf uitsluit. Het water is verwarmd tot lichaamstemperatuur en je lichaam ervaart geen zwaartekracht. De grenzen tussen lichaam en water vervagen. Je wordt één met het water en je wordt omarmd door de rust.

In dit weekend overnacht je in de prachtige B&B Vrije Vlinders; deze heeft vier kamers. Tijdens het weekend deel je een kamer met maximaal 1 andere deelnemer. In de B&B zijn verschillende zitplekken en er is een tuintje aanwezig. De B&B is gelegen in het pittoreske IJzendijke.

Datum : vrijdag 11 februari (aankomst kan al vanaf 15.00 uur) tot zondag 13 februari 11:30 uur

Investering: €295,00 per deelnemer. De prijs is inclusief:

 • 2 overnachtingen
 • Reinigingsritueel (smudge)
 • Meditatie
 • Magic truffelceremonie
 • Floatingsessie
 • Onbeperkt koffie/thee/water onbeperkt
 • Fruit en noten
 • Op de dag van de ceremonie: een licht ontbijt en in de avond een soepmaaltijd
 • Op zondag een heerlijk, uitgebreid ontbijt (geef eventuele dieetwensen door!).

Heb je nog vragen of wil je meer over ons weten, neem contact op met Tanja Verheijen: 0117-850891 of info@vrijevlinders.nl of Simone van Ham: 0625122877 of simone@sivana.nl

Na de aanmelding zal je van ons nog een voorbereidingsmail ontvangen. Wij verheugen ons erop om jullie te mogen begeleiden!

Dagceremonies privé IJzendijke

Wil je een privé truffelceremonie boeken? Dat kan in IJzendijke. Privé truffelceremonie IJzendijke. Kosten totaal: € 399,- totaal (max. 2 personen). 

Of stel zelf jouw groep samen en boek een privé ceremonie vanaf minimaal 4 personen in Sint Jansteen of IJzendijke. De kosten zijn 150 Euro per persoon.

Na de ceremonie kunt u geen autorijden. Het advies is dan opgehaald te worden of als je in IJzendijke verblijft daar een overnachting te boeken. Dat is wel zo relaxed!

Een heerlijke truffelceremonie dag
Op de dag van de sessie eet je ’s ochtends alleen iets kleins. Je matras en dekbedje liggen al klaar (zelf je hoofdkussen meenemen). De begeleiders Tanja en Simone zijn de hele tijd aanwezig om jullie te begeleiden en liefdevol te assisteren.

09.30 uur: Kennismaking met de deelnemers en het uitspreken van je intentie. Maak je geen zorgen over je intentie want tijdens de truffelsessie krijg je inzichten die je van tevoren nooit had kunnen bedenken.
10.30 uur: Er volgt een geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie. We raden je aan om in die tijd niet meer in gesprek te gaan met elkaar, maar blijf een beetje in jezelf (zonder telefoon 😉
11.00 uur: De truffelthee wordt gedronken. Na ong. een half uur voel je dat de truffels hun werk gaan doen en begint jouw reis.
Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen. Er zijn oordopjes en oogmaskers die je desgewenst kunt gebruiken.
Tijdens de hele sessie is er muziek voor jou; je merkt dat dit intenser bij jou binnen komt dan anders. Wellicht ga je ook de ruimte anders ervaren, dit hoort er gewoon bij. De grootste tijd lig je met gesloten ogen. Je weet precies waar je bent en je kan gewoon praten of een bezoek aan het toilet brengen. Mocht je behoefte hebben om te praten, dan zijn wij er voor jou.
16.00/17.00 uur: Het effect van de truffels neemt langzaam maar zeker af. Je kan de ruimte verlaten en in de keuken of tuin gaan zitten. Als iedereen klaar is met reizen, kan je je ervaringen en inzichten delen.
Als iedereen is uitgereisd, eten we gezamenlijk een lichte maaltijd en is er ruimte om je ervaringen te delen.

Kosten: € 150,-,  per persoon (vanaf 4 personen) inclusief:

 • Reinigingsritueel (smudge)
 • Meditatie
 • Truffelceremonie
 • Na afloop: Koffie/thee met biologische soepmaaltijd
Reserveren of meer info?

Vul jouw reserveringsformulier geheel in. Je ontvangt verdere info en een betalingsverzoek. Vervolgens nemen wij telefonisch contact met je op om alles goed door te spreken.

Heb je meteen een vraag? Bel dan met
Tanja Verheijen: 0117-850891 of mail: info@praktijkvrijevlinders.nl
Simone van Ham: 0625122877 of mail: simone@sivana.nl

Reserveren

Akkoordverklaring

Tanja Verheijen

Tanja Verheijen

 • Journey Practioner Brandon Bays (Helende Reis)
 • Familieopsteller (privé of groep)
 • Gediplomeerd Hypnotherapeut
 • Transformatie coaching
 • Innerlijk Kind Werk
 • Touch for Health
 • Truffelceremonie begeleidster
Simone van Ham

Simone van Ham

Tel.: +316 25 12 28 77
Simone@sivana.nl

 • Traumaverwerking (EMDR/NEI)
 • Gediplomeerd Massagetherapeut
 • Burn-out/Ontspanningscoach
 • Truffelceremonie begeleidster