Truffelceremonies Zeeland & Belgie

Wil jij ook zelfliefde en plezier in het leven her-vinden?

Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken.
Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven.
En dit is wat we jullie graag gunnen en willen laten ervaren.

Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met een reis door je onderbewuste door middel van truffels, het wordt jóuw individuele reis waarin je ontzettend welkom bent.

Juist als je worstelt met allerlei situaties, neerslachtige gevoelens en depressieve gedachten hebt, hebben truffels een helende werking.

Als je bijvoorbeeld verdrietig aan de sessie begint, wil het niet zeggen dat je verdriet versterkt wordt. Het kan wel zijn dat je de diepere betekenis van het verdriet gaat zien of voelen.

Dat je inzichten krijgt die je daarna kunt integreren in je leven. Iedereen maakt dingen in zijn leven mee die verdriet hebben veroorzaakt. Hoe je ermee om gaat heb je wel zelf in de hand.
Truffels gaan je daarbij helpen.

In truffels zit het bewustzijnsveranderende stof psilocybine. Dat stofje helpt om vaste denkpatronen te doorbreken.

 

 

Data truffelceremonie in groepsverband 2023:

28 januari

25 maart

22 april

17 juni

29 juli

26 augustus

23 september

14 oktober

18 november

16 december

DATA TRUFFEL CEREMONIE 1 DAG (IN GROEPSVERBAND)
Kosten: € 175,- p.p

LOCATIE: GROEPSPRAKTIJK SIVANA, HOOFDSTRAAT 40A, SINT JANSTEEN

Wist je dat wij ook privé truffelceremonies verzorgen?
Kosten ma-di-wo-do-vr: € 399,- p.p., 2e persoon gratis.

Truffelceremonie

13 + 9 =

Privé truffelceremonie voor koppels of BFF’s

Deze ceremonie voor 2 personen is erop gericht (opnieuw) verbinding met elkaar en verdieping in de relatie te krijgen.
Samen een intense reis beleven, belemmeringen en oud zeer los laten en elkaar in verwondering (nog) beter leren kennen en begrijpen.
Hierdoor kan een bijzonder liefdevolle band tussen jullie ontstaan of juist versterkt worden.
Onder zorgvuldige begeleiding van een ervaren therapeut.

Kosten:
ma t/m vr: € 399,= totaal voor 2 pers.

Duur: van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: Groepspraktijk Sivana, Sint Jansteen

Aanmelden of meer informatie? Klik hier!
_____________________________________________________________

Een truffelceremonie in groepsverband

Deze groepsceremonie bestaat uit individuele inschrijvingen van deelnememers, max. 6 personen.
En ook tijdens deze innerlijke reis ga je meteen de diepte in naar de plek waar je wezen moet. Je gaat onbewust daarheen waar je moet zijn en dat zorgt voor vele inzichten en een gevoel van vrijheid.
Bij heling van trauma, angsten, PTSS, burn-out en depressie.
Truffels maken je slimmer, vriendelijker, moediger en dat je mag zijn wie je bent.
Onder zorgvuldige begeleiding van 2 ervaren therapeuten.

Kosten: € 175,= per persoon.

Duur: van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: Groepspraktijk Sivana, Sint Jansteen

Aanmelden of meer informatie? Klik hier!
________________________________________________________

Privé truffelceremonie

Geniet van de volledige rust, privacy en de veiligheid onder zorgvuldige begeleiding van een ervaren therapeut.

Wil je alleen (of samen) de diepte ingaan tijdens een privésessie? Dat kan.
Deze dag wordt totaal afgestemd op jouw wensen, vragen en behoeften of dat nu op zakelijk of persoonlijk vlak is.
De therapeut neemt je mee op weg naar antwoorden en inzichten.

Kosten:
ma t/m vr: € 399,= per persoon.

Duur: van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: Groepspraktijk Sivana, Sint Jansteen

Aanmelden of meer informatie? Klik hier!
________________________________________________________

Wat zijn nu eigenlijk truffels?

De truffels die wij gebruiken worden al eeuwen gebruikt voor transformatie, heling en om in andere bewustzijnsdimensies te komen. Het gebruik van truffels is volkomen legaal in Nederland.
Deze truffels, ook wel plantmedicijn genoemd, worden magisch genoemd omdat ze de werkzame stof psilosybine bevatten. In het lichaam wordt dit omgezet naar psilocine. Dit is de verbinding die er uiteindelijk voor zorgt dat de gebruiker visuele en geestverruimende effecten waarneemt.

Truffels kunnen je tot op een diep niveau raken en je anders naar de wereld laten kijken. Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven. En dit is wat we jullie graag gunnen en willen laten ervaren.

Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met een reis door je onderbewuste door middel van truffels, het wordt jóuw individuele reis waarin je ontzettend welkom bent.

Na het drinken van de truffelthee ga je ‘op reis’ door je onderbewuste.

Het is onvoorspelbaar wat je gaat zien of ervaren. Voor iedereen is dit anders, ook al heb je dit vaker gedaan. Je krijgt tijdens jouw droomtoestand te zien wat je op dat moment in jouw leven aankan en waar je na de sessie mee aan de slag kan. Sommigen zijn van mening dat een truffelceremoniesessie gelijk staat aan 1 jaar therapie.

 

Een Truffelceremonie is geschikt voor jou als je:

Truffels trekken mensen aan die een verbreding en verdieping in hun leven willen en die soms al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt.
Juist als je worstelt met allerlei situaties, neerslachtige gevoelens en depressieve gedachten hebt, kunnen de truffels een helende werking hebben.
Als je bijvoorbeeld verdrietig aan de sessie begint, wil het niet zeggen dat je verdriet versterkt wordt. Het kan wel zijn dat je de diepere betekenis van het verdriet gaat zien of voelen. Dat je inzichten krijgt die je daarna kunt integreren in je leven. Iedereen maakt dingen in zijn leven mee die verdriet hebben veroorzaakt. Hoe je ermee om gaat heb je wel zelf in de hand. Truffels gaan je daarbij helpen. In truffels zit het bewustzijnsveranderende stof psilocybine. Dat stofje helpt om vaste denkpatronen te doorbreken.

 • Het is een therapievorm dat stress, angst en depressie bestrijdt. 
 • Het onbewuste en bewuste kunnen met elkaar communiceren. Hierdoor ben je in staat om te kijken naar problemen, deze op te lossen en verder te groeien in het leven. 
 • Wat psilocybine binnen 1 sessie kan bereiken, is met andere behandelmethoden vaak onmogelijk.
 • Je gaat meteen de diepte in naar de plek waar je wezen moet. Je gaat onbewust daarheen waar je moet zijn en dat zorgt voor vele inzichten.
 • Bij heling van trauma, angsten, PTSS, burn-out en depressie.
 • Psilocybine maakt je slimmer, vriendelijker, moediger. Onder zorgvuldige begeleiding van ervaren therapeuten.

Een Truffelceremonie kan veel betekenen voor mensen die kampen met stress, rouw, burn-out, angsten, eenzaamheid, (liefdes)verdriet, depressie, verslavingen, PTSS, negatief zelfbeeld, intimiteit en gezondheidsproblemen.
Met name op het gebied van posttraumatische stressstoornis (PTSS) is de werking evident en overtuigend (bron: Neurowetenschapper Michiel van Elk). Het is heel goed voor mensen die last hebben van trauma’s, zoals geweldsdelicten. Dat kunnen oorlogsveteranen, slachtoffers van seksueel misbruik of overvallen zijn.

Onze truffelceremonies zijn dus puur therapeutisch. Dus als je een ‘ervaring’ wilt, dan kan je beter verder zoeken.

Deelnemers hebben o.a. deze vragen gesteld:

Kan een truffelceremonie mij helpen bij rouwverwerking? 
Een truffelceremonie kan je inzicht en antwoord krijgen op de vragen waar je mee zit. Het kan je helpen je minder schuldig te voelen om verschillende redenen naar de overledene toe. Of dat je eindelijk aan jouw rouwproces kan gaan beginnen omdat je je daarvoor geen tijd gunde.

Kunnen angsten minder worden na een truffelceremonie?
Angst wordt gevoed door het ego; het beschermd ons tegen gevaarlijke situaties en het kan je dagelijks functioneren belemmeren. De oorsprong van jouw angst zit vaak in iets heel kleins. Als je inzicht krijg in de oorzaak, kan je afscheid nemen van jouw angsten.

Waarom zit ik altijd in mijn hoofd?
Jouw ego heeft momenteel de overhand en wil gevoed blijven worden; daardoor kom je moeilijk bij je gevoel. Door de inzichten tijdens de truffelceremonie kan je verbinding maken tussen je gevoel en verstand.

Kan een truffelceremonie mij helpen om trauma’s te verwerken?
Van sommige trauma’s zijn we bewust maar we hebben ook onbewuste trauma’s. Daar kan je tijdens de truffelceremonie achter komen. Na de ceremonie kunnen we een sessie inplannen met een emdr-therapeut of hypnotherapeut om de onbewuste trauma’s verder te verwerken.

Kan een truffelceremonie mij helpen bij mijn liefdesverdriet?

Er zijn veel oorzaken waardoor jouw relatie verbroken is. Velen blijven hangen in het gemis, maar het helpt je geen steek verder. Een truffelceremonie kan je hierbij helpen. Je kiest weer voor jezelf en gaat weer volop genieten van je leven.

Ik hou niet van mijzelf, kan een truffelceremonie mij hierbij helpen?
Vooraf is er dan wel een sessie nodig met een hypnotherapeut of emdr-therapeut om de oorzaak te achterhalen. Een truffelceremonie werkt ook ondersteunend hierin.

Waarom kan een truffelceremonie mij helpen bij mijn rouwproces?
Een truffelceremonie kan je helpen om je rouwproces door te komen. Inzichten, herinneringen, afsluiting; een truffelceremonie kan je echt heel veel opleveren.

Ik heb (bijna) een burn-out. Wat kan een truffelceremonie voor mij betekenen?
Momenteel ervaar disbalans, ben je overprikkeld, pieker je veel, stress om de kleinste dingen. Truffels kunnen helpen om inzicht te geven hoe je erin bent belandt en hoe je eruit kan komen.

Ik gebruik medicatie, kan ik deelnemen aan een truffelceremonie?
Veel medicijnen kunnen gewoon gebruikt worden in combinatie met truffels. Echter is er een uitzondering voor antidepressiva: dit is een medicijn dat zal conflicteren met de psilocybine en psilocine in de truffels.
Gebruik je cholesterol verlagende en/of medicatie tegen hart- en vaatziekten, bloedrukverhogend- of verlagend? Dan kan je deelnemen maar overleg altijd met je behandelend arts en informeer ons hierover.

Ik ben psychisch instabiel, kan ik deelnemen aan een truffelceremonie?
Eerst zullen wij met elkaar in persoonlijk gesprek moeten gaan om erachter te komen wat ervoor zorgt dat je uit balans bent en om te bespreken of je aan een ceremonie kan deelnemen. Dit gesprek is gratis en boek je hier. Wanneer je last hebt van een angststoornis, paniekaanvallen, borderline, psychoses of schizofrenie raden wij je in sommige situaties af om deel te nemen.

Wat is het verschil tussen een truffelceremonie en Ayahuasca?
Een truffelceremonie en een Ayahuasca ceremonie hebben als doel veranderingen in gang zetten, trauma’s oplossen en inzichten geven in situaties.
Bij Ayahuasca moet je (veel) overgeven, diarree, zweten en ongecontroleerd huilen en lachen zijn hierbij geen uitzonderingen. En dat vinden veel mensen oncomfortabel, zeker in een groepssessie. Je ervaart echt een lichamelijk rollercoaster. De duur van een ayahuasca is ong. 9 uur.

Een truffelceremonie is veel liefdevoller, zachter, effectiever en prachtig; je gaat niet overgeven en je hoeft geen MAO remmer te drinken. De duur van een truffelceremonie is ong. 6 uur.
Truffels zijn legaal in Nederland. Sinds 2020 is Ayahuasca illegaal doordat DMT op de lijst van verboden middelen staat. DMT is opgenomen in Lijst I van de Opiumwet. DMT is dus een harddrug.

 

Dagtruffelceremonies in groepsverband Sint Jansteen

Truffelceremonie in groepsverband voor € 175,- p.p.
Op de dag van de sessie eet je ’s ochtends alleen iets kleins. Je matras en dekbedje liggen al klaar (zelf je hoofdkussen meenemen). De begeleiders Tanja en Simone zijn de hele tijd aanwezig om jullie te begeleiden en liefdevol te assisteren.

09.00 uur: Kennismaking met de deelnemers en het uitspreken van je intentie.
09.30 uur: Geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie.
09.45 uur: De truffelthee wordt gedronken. Na ong. een half uur voel je dat de truffels hun werk gaan doen en begint jouw reis.
Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen. Er zijn oordopjes en oogmaskers die je desgewenst kunt gebruiken.
Tijdens de hele sessie is er muziek voor jou; je merkt dat dit intenser bij jou binnen komt dan anders. Wellicht ga je ook de ruimte anders ervaren, dit hoort er gewoon bij. De grootste tijd lig je met gesloten ogen. Je weet precies waar je bent en je kan gewoon praten of een bezoek aan het toilet brengen. Mocht je behoefte hebben om te praten, dan zijn wij er voor jou.
15.45 uur: Het effect van de truffels neemt langzaam maar zeker af.
16.00 uur: Soep en smeersels staan klaar voor jou
17.00 uur: Afsluiting van de ceremonie

Let wel: na de ceremonie kan je geen autorijden. Dus laat je wegbrengen en ophalen!
De truffelceremonie gaat door bij minimaal 4 personen.

De prijs is inclusief:

• Reinigingsritueel (smudge)
• Meditatie
• Truffelceremonie
• Thee/water onbeperkt, fruit, soepmaaltijd na de ceremonie (geef dieetwensen door!)
Aanmelding: vul het reserveringsformulier volledig en naar waarheid in onderaan deze pagina.
Na de aanmelding zal je van ons nog een voorbereidingsmail ontvangen. Wij verheugen ons erop om jullie te mogen begeleiden!

 

Privé dagtruffelceremonies Sint Jansteen (min. 1 en max. 6 personen)

Voor mensen die liever solo of met z’n 2en een truffelceremonie doen, organiseren wij individuele truffelceremonies op maandagen (andere dagen in overleg). Je bent dan alleen met jouw begeleider in de ceremonieruimte. Geen storende emoties van andere mensen die jouw uit je innerlijke reis zouden kunnen halen.

Geniet van de volledige rust, privacy en de veiligheid van een professionele begeleider.

Privé truffelceremonie
Maandag t/m vrijdag:
399,- per persoon, 2e persoon gratis.

Privé truffelceremonie met je eigen samengestelde groep (min. 4 en max. 6 personen)
Maandag t/m vrijdag: € 175,- per persoon.

Omdat wij een veilige setting aanbieden, vragen wij je voor het volgende begrip:
Na het ontvangen van het volledig en naar waarheid ingevulde intakeformulier zal worden bepaald of je aan de ceremonie kan deelnemen.

De truffelceremonie is inclusief:

• Reinigingsritueel (smudge)
• Meditatie
• Truffelceremonie
• Thee/water onbeperkt, fruit, soep brood en smeersels na de ceremonie (geef dieetwensen door!)

HET PROGRAMMA:
Op de dag van de sessie eet je ’s ochtends alleen iets kleins. Je matras en dekbedje liggen al klaar. De begeleidster is de hele tijd aanwezig om je te begeleiden en liefdevol te assisteren.

09.00 uur: We beginnen met de uitleg over de ceremonie, praktische zaken en het uitspreken van jouw intentie.
09.15 uur: Dan volgt een geleide meditatie om je hoofd wat rustiger te maken en je hart meer openen voor de ceremonie.
10.30 uur: De truffelthee wordt gedronken. Na ong. een half uur voel je dat de truffels hun werk gaan doen en begint jouw reis.
Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen.
Verwelkom alles wat je gaat zien, ook jouw angsten en de behoefte om de controle vast te houden. Het onthoudt je van mooie inzichten. En onthoudt: alles is tijdelijk en gaat voorbij.
Het kan fijn zijn een oogmasker op te zetten voor meer intensiteit.
Tijdens de hele sessie is er muziek voor jou; je merkt dat dit intenser bij jou binnen komt dan anders.
Wellicht ga je ook de ruimte anders ervaren, dit hoort er gewoon bij. De grootste tijd lig je met gesloten ogen. Je weet precies waar je bent en je kan gewoon praten of een bezoek aan het toilet brengen. Simone zal je gedurende de reis ondersteunen daar waar nodig.
15.00 uur: Het effect van de truffels neemt langzaam maar zeker af.
15.30 uur: Soep, brood, fruit staan voor je klaar.
17.00 uur:
Afsluiting ceremonie.

Let wel: na de ceremonie kan je geen autorijden. Dus laat je wegbrengen en ophalen.

Boek jouw privé ceremonie hier
of stuur een mail

Na de aanmelding zal je van ons nog een intakeformulier en voorbereidingsmail ontvangen. Wij verheugen ons erop om jou te mogen begeleiden!
Betalingsgegevens en annuleringsvoorwaarden
De kosten voor de groepsceremonie bedraagt € 175,-. per persoon.
De kosten voor een privéceremonie bedraag  € 399,-. per persoon, 2e persoon gratis.
Na de aanmelding ontvang je een betaalverzoek.

Annuleringsvoorwaarden
Indien een deelnemer de deelname aan een activiteit wil annuleren, dan zijn hier de volgende kosten aan verbonden:
a. Bij annulering deelname (ongeacht de reden) tot 4 weken voor de datum van de activiteit wordt €50 administratiekosten in rekening gebracht.
b. Bij annulering deelname (ongeacht de reden) tot 2 weken voor de datum van de activiteit wordt 50% van het betaalde bedrag gerestitueerd.
c. Bij annulering deelname (ongeacht de reden) tot 1 week voor de datum van de activiteit wordt 25% van het betaalde bedrag gerestitueerd.
d. Bij annulering deelname korter dan 7 dagen voorafgaand aan de activiteit of het niet verschijnen op de dag zelf is geen restitutie mogelijk.
e. In plaats van annuleren kan de aangemelde deelnemer ook zelf iemand anders regelen die graag in zijn/haar plaats wil deelnemen. Voorwaarde voor een activiteit inclusief ceremonie is uiteraard wel dat diegene geen contra-indicaties heeft. In die gevallen wordt €50 administratiekosten in rekening gebracht.
f. Als door onvoorziene omstandigheden een activiteit moet worden geannuleerd door het Groepspraktijk Sivana, aanvaardt Groepspraktijk Sviana geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die voortvloeit uit deze annulering. Reeds betaalde bedragen worden gerestitueerd.

Zijn truffels verslavend?

Nee, truffels zijn niet verslavend. Sterker nog: hoe meer truffelceremonies je ondergaat, des te minder je nodig hebt!

Een Truffelceremonie is geschikt voor jou als je:

 • … jezelf wilt ontwikkelen.
 • … het innerlijke pad wilt bewandelen.
 • … je wilt weten “wie ben ik, wat wil ik”.
 • … klaar bent voor een nieuwe stap in jouw leven.
 • … op zoek bent naar jouw missie.
 • … meer diepgang en betekenis in je dagelijks leven wilt ervaren.
 • … vaste denkpatronen wilt doorbreken
 • … als je van je angsten, trauma’s e.d. wilt verlossen
Contra indicaties

Een truffelceremonie is ongeschikt voor:

– mensen die op zoek zijn naar ‘een gezellig feesttripje’.

– mensen met lichamelijke ziekten die een risico zouden kunnen vormen:

 • hartklachten
 • hoge bloeddruk
 • nieraandoeningen

– mensen met geestelijke ziekten die een risico zouden kunnen vormen. Bij bepaalde ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie (of aanleg hiervoor), psychose, bipolaire stoornis en symptomen van borderline wordt het gebruik van truffels afgeraden.

– voor zwangeren vrouwen die borstvoeding geven.

Truffels, medicijnen en drugs

Truffels gaan niet samen met een aantal medicijnen waaronder anti depressiva, medicatie met SSRI en MAOI, tramadol, Lithium. Benzodiazepines zijn benzo’s of pammetjes zoals Diazepam en zijn rustgevende medicatie. Deze groep medicatie geeft een licht verhoogd risico en kunnen ervoor zorgen er voor dat de truffels minder goed werken. Wanneer je besluit je medicatie af te bouwen en of te stoppen hou er dan rekening mee dat dit een intensief en soms lastig proces kan zijn waarbij ondersteuning van een specialist nodig is. Neem altijd eerst contact op met degene die de medicatie voorschrijft. Neem bij medicijngebruik altijd contact op met je apotheek om te informeren of die betreffende medicatie te combineren is met Psilocybine. Truffels, alcohol en of drugs mogen niet in combinatie gebruikt worden. Het combineren van verschillende soorten drugs brengt over het algemeen grotere risico’s met zich mee. Voor de zekerheid en voor de juiste mindset, voorbereiding is ons advies om 7 dagen vooraf helemaal geen drugs te nemen en na afloop minimaal 72 uur te wachten voor je weer iets neemt.

We vragen je dan ook altijd het intakeformulier volledig en eerlijk in te vullen zodat je zo veilig mogelijk aan de ceremonie kan deelnemen.

Angst om de controle te verliezen?

Tijdens een truffelsessie kom je met een onbekend stuk van jezelf in contact en dat wil het ego niet. Jouw ego is het deel van jezelf waarvan je bent gaan geloven dat jij dat bent; door je werk, door hoe anderen naar jou kijken, door je eigen constante gedachtestroom etc. Het ego wil jou beschermen tegen het onbekende, tegen pijn. Echter voor het opruimen van jouw angsten is dit wel nodig. Om angsten echt aan te gaan zullen ze eerst gezien moeten worden. Je zal merken dat ze veel minder eng zijn dan je dacht. Controle willen houden is een illusie, net zoals bijna alle angsten want het houdt je weg bij kostbare inzichten.

ERVARING TRUFFELCEREMONIE

Een truffelceremonie doe je niet zomaar voor de lol. Het doel is om een volgende stap te maken en de wijsheden verder te verdiepen tot een innerlijk weten. Het biedt de waardevolle mogelijkheid om te zien wat er onder de oppervlakte allemaal speelt en oude worstelingen los te laten. Weerstand en angsten die daar worden doorzien, kunnen een langdurig positief effect hebben in je dagelijkse leven.

Graag wil ik met jullie mijn 1e ervaring van een truffelceremonie delen.
Ik was toe aan (spirituele) verbinding, verdieping, positiviteit en wilde vooral meer naar binnen, naar mijn innerlijk weten toe. Ik heb veel inzichten gekregen waarvoor ik dankbaar ben.
Samen met mijn man Frank en vriendin Freija gingen wij op avontuur.

Marianne en Esther waren onze begeleidsters die dag.
Toen iedereen er was, kon het kennismakingsrondje beginnen en het uitspreken van hun intentie.

Mijn intentie was meer rust en tegelijkertijd kwam er luchtigheid in mij op en dat sprak ik dan ook uit.
Hierna ging men op hun matrasje liggen en volgde er een heerlijke geleide meditatie die in ervoor zorgde dat ik lekker soezig werd, nu merkte ik pas dat ik kei-kapot was. Mijn lichaam schreeuwde om rust en slaap.

De begeleiders kwamen binnen met de truffelthee. Toen ik het glas leeg had gedronken, maakte ik mij zorgen: nu kan ik niet meer terug!

Afijn, ik dacht: ik ben hondsmoe dus ik ga slapen. Terwijl ik mijn ogen dicht had, ‘keek’ ik wat ik zag: een soort ovale lichte opening en sprak met mezelf af dat dit mijn lichtbaken was. Als het eng werd, kon ik altijd veilig terugkeren.

Viola en Marianne waren aan het worstelen met de muziek. Mijn ergernissen werden aangewakkerd omdat ik van mening ben alles zo goed te kunnen organiseren; muziek wordt 6x gecontroleerd op hun werking, of alles aanwezig wat je nodig hebt, enz. Tegelijkertijd had ik zoiets van: het mag ook minder perfectionistisch. Inzicht 1.
De muziek was gedurende de hele reis prachtig.

Na een half uurtje gelegen te hebben begon het: ik werd een beetje misselijk. Freija hoorde ik ook kreunen, zou zij ook misselijk zijn? Gelukkig trok het weg. Naast mijn lichtbaken achter mijn ogen ontstonden gekleurde stipjes, hekjes van een kermis, prachtige kristallen, mooie vormen alsof je door een kaleidoscoop keek. Tot zover goed.
Ik probeerde mijn lichaam te voelen en ik voelde mijn linker onderbeen en voet niet. Deze waren helemaal van mijn lichaam los. Dat zou de hele reis zo blijven.

Op een gegeven moment merkte ik dat mijn blaas geleegd moest worden. Ik ging rechtop zitten en keek de ruimte in. Ik zag overal de flower of life. Iedereen lag alsof ie dood was, dat was niet fijn maar het was ok. Terwijl een nummer met grote zware klankschalen hoorbaar was voelde ik aan mijn blaas of deze klaar voor was om te lozen. Freija vroeg wat ik ging doen. Ik zei: ik voel ff aan mijn blaas of ik moet plassen. Nou zegt ze, aan de muziek te horen wel dus ga maar gauw!

Ik liep met Marianne naar de gang en ik wilde weten hoe laat het was. Ze zei: het is nu.
Ik voelde precies mijn voeten niet op de grond, het leek alsof ik zweefde naar het toilet. Ik zat te lozen en er was geen grond onder mij, het was een zwart gat. Ik herpakte mijzelf en zei dat het allemaal ok was en it’s all in the mind.

De muziek bleef maar doorgaan en mijn zintuigen werden steeds scherper. Ik kon van mijlenver horen wie wat zei en was heel helder. Ik ging snappen hoe alles in elkaar zat. Inzicht 2. Tranen stroomden door in stilte over mijn wangen, mijn kussen was helemaal nat.

Ondertussen lag Freija te snotteren: ze pakte 3 tissues en snoot met het geluid van een olifant haar neus en bijholten leeg. Ik keek naar haar en zag achter haar Marianne zitten die met grote ogen naar Freija keek; we kwamen niet meer bij van het lachen.

Het bleek dat Freija aan het huilen was, maar dat leek op lachen. Ik vroeg wat ze aan het doen was. Ze zei: ik huil. Ook voor jou… Zo die kwam binnen zeg. Ik voelde haar verdriet, haar eenzaamheid gewoon alles en huilde mee. Ik stuurde haar veel liefde.
Frank lag nog steeds als een mummie op zijn matras, ook daar ging ik mij energetisch mee bemoeien. Hoe hij voor zichzelf kon opkomen, meer zelfvertrouwen, meer plezier. Ook hem stuurde ik liefde. Inzicht 3: mij te veel met iedereen bezighouden behalve met mijzelf.

Er werd mij van binnenuit gezegd: ga nu eens naar binnen. Hou je nou eens met jezelf bezig i.p.v. altijd maar met anderen. Na lange omwentelingen kreeg ik inzicht 4: zelfliefde. Hoe kan je liefde geven aan een ander terwijl je jezelf overslaat? Ik vulde mijzelf met warme rode liefde in mijn hart, lichaam en ik werd helemaal blij en dankbaar. Nadat ik genoeg liefde aan mezelf had gegeven, was ik klaar om dit te verspreiden. Freija lag total loss op haar matrasje en ik riep: Freija, Freija. Gaat het? Huh, zei ze: wat zeg je nou allemaal? Ik zei: ik hou ontzettend veel van jou en ik ben blij dat je in mijn leven bent. Jij verspreid licht in alles wat je doet. Ze antwoordde: dat ga ik onthouden als je binnenkort weer lelijk tegen mij doet. Iedereen lag dubbel van het lachen.

Er kwam een nummer van I AM. Ik dacht inderdaad: je wordt geboren. Je bent jouw pure zelf: jij bent! En waarom moet je 55 jaar na je geboorte zien hoeveel hobbels je in je leven hebt genomen om weer te worden wie je bent! Inzicht 4.

Nogmaals ging ik plassen en Viola liep mee. Ik zei tegen haar: ik voel steeds tranen maar ik moet niet huilen. Ze zei: geeft niet, het is allemaal goed. Ze zag eruit als een wijze, liefdevolle elf.

Ik kreeg zoveel inzichten dat ik het wilde opschrijven, maar had de zin niet om dat te toen en ik onzeker was of ik überhaupt een letter op papier kon zetten.

Mijn maag was aan het rommelen en vroeg ik weer hoe laat het was. Het was nu. Pfff.

Marianne en Viola waren soms aan het lachen en dan dacht ik meteen: ze lachen mij uit. Een ander ‘weten’ wat opkwam was: dat ze lachen hoeft niet over jou te gaan, ze kunnen ook gewoon plezier hebben. Inzicht 5.

Ondertussen vroeg ik aan mijn beschermengel of het goed ging: ik zag hem min of meer verveeld op een stenen muurtje zitten en zei dat hij niet veel hoefde te doen omdat ik het zelf al deed.
Dus verder naar binnen. Ik zag binnen in mijn lichaam overal een zwarte stoflaag op alles liggen. Ik ging ermee in gesprek en vond het eng om te kijken wat er onder dat laagje zwart lag. Uiteindelijk blies ik het weg en kwam er een witte laag tevoorschijn. Dus ik was zuiver vanbinnen! De angst om onder die laag te gaan was ongegrond en voelde mij. Inzicht 6.

Daarna ging ik mijn chakra’s in balans brengen en voelde dat de onderste (wortel)chakra bij mijn onderbuik niet ok was; het voelde koud.

Af een toe dacht ik dat mijn hart op hol sloeg. Ik voelde mijn pols en wist dat het ok was, het was normaal.

Mijn familie kwam ook voorbij: mijn vader die niet altijd ok met mij was omgegaan, maar kreeg inzicht 8 dat het niet zo bedoeld was. Mijn opa die zo streng was voor zijn kinderen omdat hij ook maar aan het overleven was. Mijn moeder die zichzelf zo gevormd had door hetgeen zij had meegemaakt (en je voelt dat ook echt he). Inzichten 7 en 8.

Meteen dacht ik: na deze truffelsessie ga ik naar mijn broer en in gesprek met hem. Ook toen kreeg ik weer door: doe dat maar meteen hier uitwerken want in het huidige leven ga je dat niet voor elkaar krijgen. Dus zogezegd, zo gedaan. Ik vertelde hoe ik onze jeugd had beleefd. Hij zag het compleet anders maar het luchtte voor mij op om met hem in gesprek te gaan hierover. Inzicht 9.

En natuurlijk moest ik mijn biggest fears aangaan. Ze manifesteerden zich tussendoor mijn inzichten in duivelse gedrochten, soms met geitenkoppen en grote horens op. En ik riep: kom maar op! En ik stuurde hen wit vredeslicht. Ze verdwenen als sneeuw voor de zon.

Toen dacht ik: wat is mijn grootste angst? Oh ja, dat is zwemmen in een diepblauwe zee terwijl jaws mij van onder aanvalt en mij in 1 slok opeet. Terwijl ik dit dacht, zag ik ook gebeuren. Ik zit ineens in maag van de haai en denk: hoe kom ik eruit? Nou niet, dus ga je dood. En dan? Nou dan is het klaar! En dan? Dan heb je rust en ben je vrij. Wat een zalig gevoel! Inzicht 10.
Hoe laat is het, vroeg ik weer.

Ik luisterde naar de muziek en werd helemaal 1 met de muziek. Ik werd 1 met de ruimte. Mijn lichaam was er niet meer, best lekker gevoel. Toch voelde ik af en toe mijn vingers of die er nog waren. Ja hoor, ik was nog compleet.

Viola kwam naar mij toe en vroeg: heb je nog wat nodig? ik zei: ik zou wel een knuffel willen. Ze gaf mij een knuffel en Marianne kwam er ook bij. Nu kon ik zelf leunen en mij laten troosten. Ik werd overladen met warmte en liefde. En ik voelde mij zo dankbaar!

Aan het einde van de reis wordt iedereen een beetje wakker, ga je rechtop zitten en kom je terug in de bewoonde wereld.
Er werd soep en brood aangeboden en Freija bleef huilen van blijdschap als we iets liefs zeiden tegen elkaar. We deelden verhalen, gelachen, gehuild het was er allemaal in een veilige, liefdevolle omgeving waar alles mocht zijn.

Oh ja, Frank vond het ook helemaal geweldig en bij hem is er ook veel gebeurd.

Door de truffelceremonie sta ik ‘luchtiger’ in het leven: meer relativeren, meer plezier, meer geduld, meer (zelf)liefde, minder oordelen wetende dat alles goed komt zoals het moet. Wat mij de volgende dag opviel is dat ik kleuren helderder ziet en mij meer connected voel met mijzelf en mijn omgeving.

Mocht je nog twijfelen? Nergens voor nodig, gewoon doen.

Enkel dankbaarheid

De belangrijkste verwachting was dat ik een stuk rust vond in mezelf, meer zelfliefde. Die verwachting is vervuld. Ik ben heel veel tegengekomen, veel geblokkeerde herinneringen. Door me er niet tegen te verzetten zijn veel van die herinneringen en vooral de emoties die daaraan vast zaten als het ware opgelost, heel vreemd maar het geeft rust.

De reis heeft mij duidelijk gemaakt waar ik mee zit, daardoor kan ik concreter aan de slag hiermee.

Verder heb ik ook nog eens heel hard gerealiseerd dat ik een geweldige partner heb waar ik enorm veel van hou, maar dat ik zelf ook mooi ben. Dat ik ook van mezelf mag houden en dat ik ‘het’ aankan.Ik ben sterker dan ik denk.

Het ervaren van een truffelceremonie is zeer moeilijk te omschrijven aan mensen die het niet mee hebben gemaakt. Als je het zegt lijkt het alsof je gewoon hebt “getript”, maar dat is het niet. Het is zo echt en zo persoonlijk, ik heb zoveel geleerd over mezelf, het kwam allemaal uit mij, letterlijk. Ik ben er enorm dankbaar voor.

Absoluut geen spijt dat ik dit gedaan heb, dit had veel sneller moeten gebeuren! 
Vooraf had ik angst om de truffelceremonie te ervaren. Maar Simone en Tanja hebben me zeer gerustgesteld. En super ondersteund zowel voor, tijdens als na de ceremonie. Top team!!

Ik voel me zeer goed! Voel me een pak lichter en krijg nog steeds goeie inzichten.

Mijn verwachtingen zijn vervuld: ik ben met de intentie gegaan om meer te voelen omdat ik nogal emotieloos door het leven ging. Tijdens de ceremonie heb ik alles enorm intens gevoeld alles is aan bod gekomen en het was geweldig om emoties te kunnen begrijpen en voelen! Zeer zeker ik heb gekregen wat ik heb gevraagd!

Ik heb begrepen wat emoties zijn wat er met me doen en vooral dat ik ze kan toelaten en er laten zijn! Nu na de ceremonie ben ik terug in contact met mezelf en mijn emoties wat voor mij zeer, zeer lang geleden is dus ja, ik heb hier super veel uitgehaald dit heeft mijn leven ten goede veranderd!

Ik kan deze truffelceremonie zeker aanrader voor iedereen! 

Doe zo voort, fantastische ervaring! Bedankt voor alles!

Het was de meest betekenisvolle, positieve (spirituele) ervaring van mijn leven met heel veel inzichten. De liefdevolle begeleiding, de locatie, de muziek, de zorg: het klopte allemaal. Tijdens de reis heb ik vele inzichten gekregen zoals: meer zelfliefde, dat ik mag zijn die ik ben. Ik ervaar meer rust in mijn body, heart and soul. Ik heb meer plezier, ik relativeer meer en heb het gevoel dat ik meer voluit leef sinds de truffelsessie!

De sfeer was heel erg warm, liefdevol. De begeleidster zijn 2 engeltjes. Hoe ik de ceremonie heb ervaren? Heel hoog de bron aanrakend, de zuiverheid, het geheel. Aanbeveling op een schaal van 0-10 (o= zeer ontevreden) en 10 (zeer tevreden): 100!

De truffelceremonie was heel fijn, na mijn gevoel van het onbekende was ik snel gerustgesteld en klaar om de sessie te volgen. Het is vernieuwend, go beyond, en voor mezelf helend, er is een oude wond genezen.

Ik wil je heel erg bedanken voor de mooie reis die ik heb mogen maken bij de truffelceremonie. Ik vond het spannend, maar de omgeving voelde veilig en ook bij jou voel ik me veilig om mijn emoties te laten zien. Ik voel meer innerlijke rust

Aangezien het de eerste keer was vond ik het moeilijk verwachtingen te hebben. Het feit dat ik wist dat we begeleid werden door professionals nam de angst voor het onbekende volledig weg.
De uitleg die we vooraf kregen vond ik ook zeer geruststellend. De muziek was zorgvuldig uitgekozen, ik heb deze als zeer betekenisvol ervaren. De begeleiding tijdens de reis vond ik ook zeer goed, vooral het begeleiden bij de opkomende emoties vond ik heel professioneel!
Tijdens de ceremonie kwam de kracht/pijn van de overleden grootmoeders sterk door. Door begeleiding heb ik de pijn die ik hierbij voelde goed kunnen kanaliseren. Ik kreeg een enorm gevoel van steun door. Het gevoel van we hebben altijd voor jou gezorgd en dit zullen we blijven doen ondanks we aan de “andere kant” zijn. Ik heb ook een groot gevoel van zelf liefde kunnen ervaren ik kreeg de boodschap ik ben zuiver en puur. Dit gevoel heeft mij een veel groter gevoel van zelfvertrouwen en zelfzekerheid  gegeven.
Geen seconde spijt van gehad, dit is iets wat ik elk einde van het jaar zou willen doen om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar met nieuwe inzichten te starten.

Mijn reis was heel verhelderend. Tijdens en na de reis kon ik loslaten en mezelf zijn. Het voelde even alsof mijn innerlijk kind weer schreeuwde; het was vrolijk en luchtig. Het gaf me kracht om te bedenken dat het eigenlijk allemaal niet zo uitmaakt en dat het niet nodig is om zo zwaar te blijven tillen aan alles. Die kracht blijf ik met mij meedragen. Het geeft een bevrijdend en goed gevoel. Bedankt!

Ik heb intussen twee truffelceremonies gedaan bij Sivana, wat behoorlijk uit mijn comfortzone was, ondanks dat ik al heel wat had gedaan op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en spiritualiteit.
De eerste reis was een ware piekervaring boordevol creativiteit, humor (mijn god wat heb ik gelachen!!), inzichten en synchroniciteit. Ik werd herinnerd aan de lichtheid van het bestaan en mijn vertrouwen in ‘iets groter dan mezelf’ werd volledig hersteld.
De tweede reis, die ik drie maanden later maakte, was van een heel ander kaliber. Ik ging ‘rock bottom’, werd keihard geconfronteerd met mijn eigen schaduwstukken alsook met de zwaarte en zinloosheid van het leven. Ik ga eerlijk zijn, deze reis was op het moment zelf allesbehalve een pretje! Pas na enkele weken integratietijd begon ik de vruchten ervan te plukken.
De twee reizen vormden samen een soort Yin-Yang ervaring die mij innerlijke heelheid bracht. Ik ben niet langer op zoek naar ‘het grote geluk’ buiten mezelf  maar ervaar zingeving in het hier-en-nu, met alles wat daarbij hoort: ’the good, the bad and the ugly’.
Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mij, dankzij een liefdevol duwtje in de rug van Simone, heb durven overgeven. Het heeft me ontzettend veel gebracht.
Mieke

 • Dit is een therapievorm dat stress, angst en depressie bestrijdt. 
 • Het onbewuste en bewuste kunnen met elkaar communiceren. Hierdoor ben je in staat om te kijken naar problemen, deze op te lossen en verder te groeien in het leven. 
 • Wat psilocybine binnen 1 sessie kan bereiken, is met andere behandelmethoden vaak onmogelijk.
 • Je gaat meteen de diepte in naar de plek waar je wezen moet.  Je gaat onbewust daarheen waar je moet zijn en dat zorgt voor vele inzichten.
 • Bij heling van trauma, angsten, PTSS, burn-out en depressie.
 • Psilocybine maakt je slimmer, vriendelijker, moediger.Onder zorgvuldige begeleiding van ervaren therapeuten.
 • Onze truffelceremonies zijn dus puur therapeutisch. Dus als je een ’tripervaring’ wilt, dan kan je beter verder zoeken.Prijs: € 150,- p.p. incl. soepmaaltijd na afloop
  Interesse: vul het contactformulier onderaan deze pagina in en wij nemen z.s.m. contact met je op.
  Locatie: Groepspraktijk Sivana, Sint JansteenOok privésessies (max. 2 pers.) zijn mogelijk.
  Neem dan contact op Simone

De sfeer tijdens de truffelceremonie was warm en veilig, gezellig en gemoelijk. Ik heb de ceremonie verhelderend en als een opluchting ervaren. Bij de emotionele momenten heeft de warme en liefdevolle begeleiding mij geholpen. De truffelceremonie heeft mij inzichten, dankbaarheid en verantwoordelijk opgeleverd. Een zuivering van hart en ziel. 

De sfeer tijdens de heerlijke truffelceremonie was helemaal top. De ceremonie heeft mij zelfliefde opgeleverd, en de kracht gegeven om te gaan voor wat ik nodig heb. Deze truffelceremonie beveel ik zeer zeker aan voor anderen. Dankjulliewel dames!

De sfeer in de groep was meteen heel aangenaam net als jullie ontvangst. De begeleiding voelde heel vertrouwd. Tijdens de ceremonie kreeg ik inzicht hoe het vechten tegen allerlei dingen mij uitput. Tijdens een cruciaal moment heeft  het vastnemen van mijn hand en het tot rust brengen mij enorm geholpen. Ik heb de truffelceremonie heel intens, waardevol ervaren. Het is zeker een aanrader. Dankjewel!

Psilocybine, het stofje in “magic truffels”, kan depressies effectiever behandelen dan de gangbare behandelingen.
En dat met relatief weinig bijwerkingen en verslavingsrisico’s.
In 2016 werd tijdens een onderzoek naar dit therapeutische effect aangetoond dat psilocybine langer dan zes maanden doorwerkt in het verminderen van een depressief gevoel en angst voor de laatste levensfase bij kankerpatienten. Nu heeft een nieuwe studie vergelijkbare resultaten opgeleverd met betrekking tot een depressieve stoornis, dat gepaard gaat met een sombere stemming die tenminste 2 weken aanhoudt.
Dit is hard nodig omdat bij 30-50% van deze patiënten een behandeling niet of slechts deels aanslaat.
Bovendien heeft de covid-19 pandemie voor meer depressies gezorgd, waardoor de dringende behoefte aan een effectieve behandeling nog groter is geworden.

De truffelceremonie heeft mij inzicht gegeven dat ik meer mag gaan lachen, spelen, leven, dansen! Dankjewel!

De prive truffelceremonie was mooi, rustig, top! Het bracht mij gelijk naar waar ik weer eens wilde zijn, prachtig! De begeleiding was toppie. Op een cruciaal moment liet ze me weten dat ik niet alleen ben. Ik geef de ceremonie, begeleiding, muziek een 10!

Ik heb deze prive truffelceremonie als zeer verrijkend, compleet, geruststellend en veilig ervaren. De sfeer was schitterend, ik voelde me gedragen. Tijdens een moeilijk moment in de reis was er de warme zorg, de zachte steun die alomvattend waren. Simone, jij ben bijzonder! De ceremonie heeft ervoor gezorgd dat ik dichter bij mezelf en mijn emoties ben gekomen. Ik beveel deze truffelceremonie zeker aan!

Neem contact op met ons

De sfeer was zacht en liefdevol. De ceremonie heb ik als mooi en rustig ervaren. De warme begeleiding was heel goed met veel liefde. De ceremonie heeft ertoe geleid dat ik dichter bij mijzelf ben gekomen. Ik beveel deze ceremonie zeker aan!

Heel bijzonder. Ik had ervaring met ayahuasca dus ik was een beetje angstig. Echter was niet nodig, want het was 10x liefdevoller. In het begin vond ik het wat lang duren en wilde eigenlijk dat het snel voorbij zou zijn, maar de reis was prachtig en voorbij voordat ik het wist. De muziekkeuze vond ik ook prachtig.

Ik heb de truffelceremonie heftig ervaren maar niet op een vervelende manier. Op een korte tijd is er veel gebeurd.

Voor mij heeft het mij weer geholpen om energielekken te dichten. Ik sta weer steviger in mijn schoenen laat me niet meer leegzuigen door andere mensen of omstandigheden.

Tanja Verheijen

Tanja Verheijen

 • Journey Practioner Brandon Bays (Helende Reis)
 • Familieopsteller (privé of groep)
 • Gediplomeerd Hypnotherapeut
 • Transformatie coaching
 • Innerlijk Kind Werk
 • Touch for Health
 • Truffelceremonie begeleidster
Simone van Ham

Simone van Ham

 • Traumaverwerking (EMDR/NEI/EE)
 • Gediplomeerd Massagetherapeut
 • Burn-out/Ontspanningscoach
 • Truffelceremonie begeleidster