Emdr | Hulp na seksueel misbruik | Gesprekstherapie | Burn-out | Stress reductie | NEI

  • Emdr (desgewenst mogelijk met psilocybine)
  • Neuro Emotionele Integratie (NEI)
  • Emotioneel Evenwicht
  • Hulp na misbruik voor volwassenen
  • Gesprekstherapie
  • Burn-out begeleiding
  • Stress reductie

Emdr (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) oftwel het ongevoelig maken van en herverwerking via oogbewegingen is een effectieve techniek. EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan. Het is een eenvoudige techniek wordt toegepast vanwege het bijzonder snelle resultaat.

Het is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. De methode is voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan (seksueel) geweld, (fysiek, emotioneel, mentaal, sexueel) misbruik, een tragisch ongeval, angsten, verlies, rouw, (een diagnose van een) ernstige ziekte, etc. Met enkele EMDR sessies kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen of een continue psychische druk blijft geven.

De EMDR therapie zal er toe leiden dat al die nare herinneringen haar krachten en emotionele ladingen zal gaan verliezen. Hierdoor wordt het voor de cliënt steeds makkelijker om aan zo’n gebeurtenis terug te denken. Je krijgt inzichten, die een ander beeld geven op de situatie en steeds meer een plek gaan krijgen in jouw leven.

Boek jouw afspraak bij Simone van Ham

Na de EMDR behandeling lijkt ’t wel helderder dan daarvoor. Meer energie, openheid, vertrouwen, makkelijker ademhalen en mijn lijf voelt soepeler aan. Beetje euforisch gevoel. Nogmaals dank!

NEI (neuro emotionele integratie)

VAN KLACHT NAAR KRACHT

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) gaan we op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot jouw klachten heeft geleid, zonder lange praatsessies.
Je laat oude patronen los opdat symptomen en klachten verdwijnen.

Hoe werkt NEI?
NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen, maar juist naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord d.m.v.  spiertesten. 

Er zijn geen lange praatsessies nodig.
Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm.

NEI is een samengestelde methode is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, NLP, Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.
Boek jouw afspraak hier

Emotioneel Evenwicht (EE)

Een emotie kan een belemmering voor genezing zijn.
Indien jouw emotioneel evenwicht verstoord is, leidt dat tot verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Daardoor ervaart men angst, onzekerheid, boosheid, jaloezie etc.

EE betekent dat je leert omgaan met je emoties, deze sneller verwerkt en de oorzaak leert aanpakken waarom je die emoties hebt.
Wanneer de methode bij jou is aangeleerd, kan je dit in het dagelijks leven direct toepassen bij acute situates. Binnen een paar minuten heb je weer greep op de situatie en voel je je weer terug in balans.

Lage eigenwaarde, fobieen, vermoeidheid, stress zullen niet langer jouw leven beinvloeden.
Deze behandeling is ook mogelijk via beeldbellen.

Boek jouw afspraak hier

Bij Sivana kan je terecht voor specialistische traumaverwerking o.h.g.v. sexueel misbruik.

Seksueel misbruik en trauma
Steeds vaker horen we in het nieuws over seksueel misbruik. Toch heerst er nog steeds een taboe op het onderwerp. Jongens, mannen, meisjes en vrouwen overal in de wereld kunnen met seksueel misbruik te maken krijgen.

Seksueel misbruik is seksueel grensoverschrijdend gedrag waarbij misbruik wordt gemaakt van leeftijd en/of machtsverschil. Ernstige vormen van seksueel misbruik gaan vaak gepaard met bedreiging en geestelijke mishandeling, Soms wordt het slachtoffer ook fysiek, emotioneel en mentaal mishandeld.

Trauma door misbruik
Wanneer iemand seksueel misbruikt wordt ontstaat er een trauma dat gevolgen heeft voor je persoonlijke ontwikkeling en je emotioneel welbevinden.

Kindermisbruik komt vaak voor in vertrouwde kringen. Driekwart van de beschuldigden zijn een bekende van het kind, in een vijfde betreft het een familielid.

Ellen Bass beschrijft als volgt: “Als de overlever het misbruik gelooft, dan voelt zij/hij pijn, terreur en angst. Als de overlever het niet gelooft voelt deze intense zelfhaat omdat zij/hij zoiets walgelijks durft uit te vinden. De overlever springt vaak over en weer tussen deze twee punten tot hij uiteindelijk beseft dat de pijn om te herstellen minder pijnlijk zal zijn dan de eeuwigdurende zelfhaat.”

Wat we vaak in de praktijk zien is dat het slachtoffer het trauma weg stopt. Zich schaamt voor wat er gebeurd is of de pijn van het trauma nog niet heeft kunnen verwerken. Wordt niet geloofd door hun omgeving. Het trauma wordt gebagatelliseerd als afweermechanisme.

Op termijn zien wij (een of meer van) de volgende kenmerken.

• Concentratiestoornissen, slechtere schoolprestaties
• Schuldgevoel, schaamtegevoel, zelfhaat
• Onzeker zijn, lage eigenwaarde
• Onveilig voelen, angstig zijn
• Moeite met grenzen stellen, niet kunnen opkomen voor eigenbelang
• Voortdurend voor anderen zorgen
• Woede
• Onderdrukking van eigen emoties, gevoelens en seksualiteit
• Problemen met (seksuele) relaties
• PTSS (posttraumatische stressstoornis)
• Depressiviteit
• Eenzaamheid
• Risico om seksueel agressieve partners aan te trekken
• Risico zelf dader te worden

 

Ondersteuning is belangrijk
Belangrijk is in jouw helingsproces is dat je professionele hulp krijgt van therapeuten die tijd nemen om naar jouw verhaal te luisteren. Behandelingen zoals  EMDR, Innerlijk Kind Werk. Familieopstelling, Truffelceremonie.  dragen bij aan jouw herstel.

Gesprekstherapie

Soms zit je vast of zit er iets zo diep dat hulp nodig hebt. Gesprekstherapie kan dan baat hebben.

Je kan je verhaal kwijt, je maakt even tijd voor jezelf in een veilige omgeving. Jouw verhaal en emoties blijven binnen de muren van de therapieruimte en daar krijg je volledig de mogelijkheid om deze te uiten.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van en oplossingen voor problemen. Via het stellen van gerichte vragen kan verheldering teweeg gebracht worden. Een luisterend oor, feedback krijgen en erkenning krijgen werkt erg helend. De therapeut heeft onverdeelde aandacht voor je en gaat zonder oordeel met jou in gesprek.

Vaak worden andere therapeutische methodes ingezet worden zoals lichaamsgerichte therapie, creatieve therapie of energetische therapie.

Je hoeft geen grote psychische problemen te hebben om langs te komen.

Veelvoorkomende klachten die behandeld kunnen worden zijn: chronische stress, angst, vermoeidheid, burn-out, bore-out verdriet, onzekerheid, etc.

BURN-OUT BEGELEIDING

Een traject bij overspanning en burn-out bestaat uit een aantal fases.
Gedurende de eerste fase richten we ons op vitaliteit en klachtenreductie. Zelf ontdekken en doen wat goed voor je is waardoor je je beter gaat voelen.

De tweede fase kom je er samen met de coach achter welke overtuigingen en patronen daaraan ten grondslag liggen. Die kunnen heel hardnekkig zijn. Samen kijken we hoe je daarmee om kunt gaan. Hoe je nieuw gedrag en gevoel kunt inzetten.

Pas als deze fases oke voelen voor jou, kan er overgegaan worden naar de 3e fase: eventuele werkhervatting op dezelfde werkplek, in het bedrijf of elders. Waar deuren wellicht zullen sluiten, worden ergens anders deuren geopend. Dat is een spannende uitdaging, maar jij kan dat aan: feel the fear and to it anyway!

Samen met je therapeut ga je er concreet mee aan de slag.
Onze trajecten duren nooit langer dan nodig is. We maken gebruik van effectieve coachingstechnieken. Er wordt onder andere gewerkt met EMDR, NEI, EE, ontspanningstechnieken, etc.
Boek jouw afspraak bij Simone.

ONTSPANTHERAPIE

Meer en meer is er behoefte aan ontspanning, onthaasting. Stress, spanningen en presteren staan centraal in onze maatschappij, waardoor we vaak op onze lichamelijke en emotionele reserves teren. Ontspanningstherapie kan een oplossing bieden.

Ontspanningstherapie leert je lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Het leert je stress gerelateerde klachten en spanningen te verlichten tijdens de sessie en het dagelijks leven zodat je om kan gaan met stressvolle situaties.

Diverse oefeningen en technieken, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamshouding, lichaamsbeweging, constructief leren omgaan met je gedachten, visualisatie en meditatie.

Ontspanningstherapie kan helpt bij diverse problemen, zoals, angst, paniekaanvallen, faalangst, PTSS, agressie, slaapproblemen, herstel burn-out, hyperventilatie, vermoeidheid, maag –en darmklachten, hartkloppingen of zelfs huidaandoeningen zoals eczeem.

Al jouw zintuigen worden weer in balans gebracht zodat je steviger in je schoenen staat en jouw leven voluit kan leven in harmonie zoals jij dat wilt.
Boek jouw afspraak bij Simone.

Reviews

“Nogmaals bedankt voor de sessie van vandaag. Ik ben alweer een stapje vooruit…”

Dank je wel voor de geweldige sessie vandaag, ben blij dat ik de weg naar jou  gevonden heb.