Traumaverwerking

  • Emdr (desgewenst mogelijk met psilocybine)
  • Nei
  • Emotioneel Evenwicht
  • Hulp na misbruik voor volwassenen

Emdr (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) oftwel het ongevoelig maken van en herverwerking via oogbewegingen is een effectieve techniek. EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan. Het is een eenvoudige techniek wordt toegepast vanwege het bijzonder snelle resultaat.

Het is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. De methode is voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan (seksueel) geweld, (fysiek, emotioneel, mentaal, sexueel) misbruik, een tragisch ongeval, angsten, verlies, rouw, (een diagnose van een) ernstige ziekte, etc. Met enkele EMDR sessies kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen of een continue psychische druk blijft geven.

De EMDR therapie zal er toe leiden dat al die nare herinneringen haar krachten en emotionele ladingen zal gaan verliezen. Hierdoor wordt het voor de cliënt steeds makkelijker om aan zo’n gebeurtenis terug te denken. Je krijgt inzichten, die een ander beeld geven op de situatie en steeds meer een plek gaan krijgen in jouw leven.

Deze behandeling is ook mogelijk via Skype.

Boek jouw afspraak bij Simone van Ham

Iedereen verdient de mogelijkheid tot een betere geestelijke gezondheid

25 tot 30% van de mensen die depressief zijn reageert niet op de traditionele anti-depressiva.
Afgelopen jaren hebben Europese studies plaatsgevonden o.a. in het LUMC, het UMC Groningen en het UMC Utrecht waaruit blijkt dat psychedelica (middelen die je bewustzijn en waarneming tijdelijk veranderen, waardoor je dingen anders kunt gaan zien, voelen of horen zoals magische truffels) een goed effect hebben op en direct voordeel hebben voor mensen die lijden aan angsten, depressie of PTSS. En dat is fascinerend!
De werkzaamheid van psychedelica wordt steeds meer gewaardeerd omdat de terugval veel minder lijkt dan met reguliere medicatie.

Tijdens het gebruik van psychedelica kunnen verschillende hersendelen met elkaar communiceren. Omdat er nieuwe neurologische verbindingen worden gemaakt, kan dit ervoor zorgen dat je echt leert omgaan met depressie of angst op een heel andere manier dan je gewend was.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Tijdens een afspraak bij Tanja Verheijen of Simone van Ham krijg je een lage dosis truffel (dit wordt bepaald n.a.v. uw gewicht). Daarna gaan we meteen aan de slag met de sessie in veilige setting. Je zult merken dat je met gemak (dieper) bij uw gevoelens komt en nieuwe inzichten opdoet over je eigen situatie en hoe daar mee om te gaan, en het kan behulpzaam zijn om eerdere negatieve levenservaringen te verwerken.

Na afloop van de psilocybinesessie wordt een vervolgafspraak met de behandelend therapeut ingepland om over de ervaring te praten. Daarna wordt een nieuwe psilocybinesessie in gepland.

Wij geloven dat mensen behandelingen verdienen die snel werken, langdurige voordelen hebben en goed worden verdragen.

Kosten: 95 Euro voor de behandeling met psychedelica, vervolgconsult zonder psychedelica 75 Euro.

Na de EMDR behandeling lijkt ’t wel helderder dan daarvoor. Meer energie, openheid, vertrouwen, makkelijker ademhalen en mijn lijf voelt soepeler aan. Beetje euforisch gevoel. Nogmaals dank!

Nei (neuro emotionele integratie)

VAN KLACHT NAAR KRACHT

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) gaan we op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot jouw klachten heeft geleid.
Je laat oude patronen los opdat symptomen en klachten verdwijnen. Geen lange praatsessies, geen herbeleving van trauma’s.

Hoe werkt NEI?
NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. De NEI therapeut kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Door middel spiertesten worden vragen gesteld aan het onderbewuste geheugen en wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ont-wikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm.

NEI is een samengestelde methode is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, NLP, Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.
Boek jouw afspraak hier

Emotioneel Evenwicht (EE)

Een emotie kan een belemmering voor genezing zijn.
Indien jouw emotioneel evenwicht verstoord is, leidt dat tot verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Daardoor ervaart men angst, onzekerheid, boosheid, jaloezie etc.
EE betekent dat je leert omgaan met je emoties, deze sneller verwerkt en de oorzaak leert aanpakken waarom je die emoties hebt.
Wanneer de methode bij jou is aangeleerd, kan je dit in het dagelijks leven direct toepassen bij acute situates. Binnen een paar minuten heb je weer greep op de situatie en voel je je weer terug in balans.

Lage eigenwaarde, fobieen, vermoeidheid, stress zullen niet langer jouw leven beinvloeden.
Deze behandeling is ook mogelijk via Skype.

Boek jouw afspraak hier

Seksueel misbruik en trauma
Steeds vaker horen we in het nieuws over seksueel misbruik. Toch heerst er nog steeds een taboe op het onderwerp. Jongens, mannen, meisjes en vrouwen overal in de wereld kunnen met seksueel misbruik te maken krijgen. Wat is seksueel misbruik?

Seksueel misbruik is seksueel grensoverschrijdend gedrag waarbij misbruik wordt gemaakt van leeftijd en/of machtsverschil. Ernstige vormen van seksueel misbruik gaan vaak gepaard met bedreiging en geestelijke mishandeling, Soms wordt het slachtoffer ook fysiek, emotioneel en mentaal mishandeld.

Trauma door misbruik
Wanneer iemand seksueel misbruikt wordt ontstaat er een trauma . Het trauma heeft gevolgen voor je persoonlijke ontwikkeling en je emotioneel welbevinden.

Kindermisbruik komt vaak voor in vertrouwde kringen. Driekwart van de beschuldigden zijn een bekende van het kind, in een vijfde is het een familielid.

Ellen Bass beschrijft als volgt: “Als de overlever het misbruik gelooft, dan voelt zij/hij pijn, terreur en angst. Als de overlever het niet gelooft voelt deze intense zelfhaat omdat zij/hij zoiets walgelijks durft uit te vinden. De overlever springt vaak over en weer tussen deze twee punten tot hij uiteindelijk beseft dat de pijn om te herstellen minder pijnlijk zal zijn dan de eeuwigdurende zelfhaat.”

Wat we vaak in de praktijk zien is dat het slachtoffer het trauma weg stopt. Zich schaamt voor wat er gebeurd is of de pijn van het trauma nog niet heeft kunnen verwerken. Wordt niet geloofd door hun omgeving. Het trauma wordt gebagatelliseerd als afweermechanisme.

Op termijn zien wij (een of meer van) de volgende kenmerken.

• Concentratiestoornissen, slechtere schoolprestaties
• Schuldgevoel, schaamtegevoel, zelfhaat
• Onzeker zijn, lage eigenwaarde
• Onveilig voelen, angstig zijn
• Moeite met grenzen stellen, niet kunnen opkomen voor eigenbelang
• Voortdurend voor anderen zorgen
• Woede
• Onderdrukking van eigen emoties, gevoelens en seksualiteit
• Problemen met (seksuele) relaties
• PTSS (posttraumatische stressstoornis)
• Depressiviteit
• Eenzaamheid
• Risico om seksueel agressieve partners aan te trekken
• Risico zelf dader te worden

(bron Wikipedia)

 

Ondersteuning is belangrijk
Belangrijk is in jouw helingsproces is dat je professionele hulp krijgt van therapeuten die tijd nemen om naar jouw verhaal te luisteren. Behandelingen zoals  EMDR, Innerlijk Kind Werk. Familieopstelling, Truffelceremonie.  dragen bij aan jouw herstel.

Reviews

“Nogmaals bedankt voor de sessie van vandaag. Ik ben alweer een stapje vooruit…”

Dank je wel voor de geweldige sessie vandaag, ben blij dat ik de weg naar jou  gevonden heb.

CONTACT
Groepspraktijk Sivana

Hoofdstraat 40a
4564 AR  Sint Jansteen
Tel.: +31625122877
simone(at)sivana.nl

IBAN NL60RBRB0205033091
KVK Terneuzen 58783814

BTWnr.: NL001572895804

Groepspraktijk Sivana is ook te vinden op www.alternatievegeneeswijzen-info.nl.