Homeopaat Anne van Remortel

Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij het immuunsysteem op een zachte manier gestimuleerd wordt.

Zo kan het organisme zelf zijn balans herstellen en zullen symptomen verdwijnen.*
Maar meer dan het verdwijnen van de symptomen, kan een homeopatische behandeling er voor zorgen dat je de beste versie van jezelf wordt. Doordat er een bewustzijnsverhoging plaats vindt, wordt niet alleen de ziekte, maar vooral “de zieke mens” genezen. En dat is nu precies de reden waarom ik de klassieke homeopathie zo hoog in het vaandel draag

*Voor meer informatie over de werking van klassieke homeopathie, verwijs ik u graag naar deze video

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?
 • Artrose, artritis, reuma, fybromyalgie, spier- en gewrichtsklachten
 • Acute klachten: infectieziekten (verkoudheid, griep), insectensteken
 • Allergieën, hooikoorts, lactose, gluten
 • ADHD, autisme, hooggevoeligheid
 • Blaasklachten: ontstekingen, incontinentie, pijn bij het plassen
 • CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), burn-out
 • Darmklachten: diarree, colitis ulcerosa, constipatie, prikkelbare darm, winderigheid
 • Depressie
 • Geheugenverlies (zowel acuut als chronisch), dementie
 • Haaruitval
 • Hartritmestoornissen & overige hartproblemen, hoge bloeddruk
 • Hernia, rugpijn, lumbago
 • Hoofdpijn, migraine
 • Huidproblemen: acne, eczeem, herpes, psoriasis, jeuk
 • Keel- neus- en oorontsteking, sinusitus, bronchitis, astma
 • Maagklachten : maagzuur, misselijkheid, overgeven…
 • Menopauzale klachten, impotentie, premenstrueel syndroom
 • Obesitas
 • Problemen bij kinderen: aandachtsstoornissen, agressie, angsten, bedplassen, eetstoornissen, hyperactief gedrag, leerstoornissen, onzekerheid
 • Psychische problemen : angsten,fobieën, verdriet, rusteloosheid, onzekerheid
 • Slaapstoornissen
 • Spataders
 • Spijsverteringsproblemen
 • Stress
 • Trauma (zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel)
 • Vaccinatieschade
 • Verslavingen
 • Vruchtbaarheidsproblemen, miskramen
 • Zwangerschapsklachten, problemen met de borstvoeding, prenatale- en postnatale depressie

  Indien de aandoening waar u aan lijdt er niet bij staat, kan deze mogelijk toch behandeld worden met homeopathie.
  U kunt mij dan het best telefonisch of per mail contacteren voor meer informatie hierover.

  Werkwijze

  In een eerste consult (60 tot 90 min.) wordt de volledige ziektegeschiedenis in kaart gebracht. Hierin probeer ik een zo goed mogelijk totaalbeeld te krijgen van de patiënt. Zowel fysieke als mentale en emotionele symptomen komen hiervoor in aanmerking. Op dit totaalbeeld wordt dan het meest gelijkende middel gezocht.

  Dit volgens de voornaamste basisregel van de homeopathie: SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR, het gelijke met het gelijkende genezen.

  Een middel dat bij een gezond persoon bepaalde ziekteverschijnselen kan opwekken, kan diezelfde symptomen bij een ziek persoon genezen.

  Meestal wordt het middel (granules of korreltjes) niet onmiddelijk meegegeven, maar  wordt het na een uitgebreide analyse, binnen enkele dagen naar u opgestuurd.

  Het homeopatisch geneesmiddel is steeds in de consultprijs inbegrepen.

  Tijdens een vervolgconsult (30 tot 45 min.) ongeveer 3 weken na het eerste consult, wordt de reactie op het middel geëvalueerd.

  Acute klachten kunnen snel genezen, dit varieert van enkele uren tot enkele dagen.

  Chronische klachten vragen een intensievere behandeling en zullen doorgaans meerdere consulten nodig hebben. De totale behandelingsduur  hangt voornamelijk af van de huidige conditie van je immuunsysteem.

  Indien de behandeling aanslaat, zullen de symptomen verminderen en in de meeste gevallen uiteindelijk volledig verdwijnen.

  Men voelt zich ook evenwichtiger en de energie en levenslust nemen toe.

  Wilt u graag weten hoe homeopathie werkt en hoe de middelen gemaakt worden? Zie deze video

  Dieren

  Dieren reageren doorgaans zeer goed op homeopathische behandeling. U kunt in principe met elke klacht/ziekte van uw dier bij mij terecht.

  Net als bij mensen geldt voor dieren dat het belangrijk is om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Soms ontstaan klachten na een stressvolle gebeurtenis zoals een verhuizing, herplaatsing of het wegvallen van een eigenaar of geliefd huisgenootje. Soms speelt erfelijkheid een rol (bijvoorbeeld pathologie ten gevolge van selectief fokken). Ook moeten we kijken naar omgevingsfactoren die mogelijk een rol spelen in het ziek worden en/of blijven van uw dier; zoals voor uw dier ongeschikte voeding, te weinig of teveel beweging, over- of onderprikkeling, drukte en onveiligheid, etc. Het is belangrijk dat het ‘landschap’ waarin het dier zich bevindt, past bij de behoeften en natuurlijke eigenschappen van het dier in kwestie.

  U kunt uw kleine gezelschapsdier (in overleg met mij) meenemen naar de praktijk zodat ik het dier, naast een uitvoerig gesprek met u als eigenaar over de klachten, kan observeren. Omdat reizen en een vreemde omgeving voor sommige dieren erg stressvol is (met name voor katten), is een consult bij u aan huis mogelijk. Dit geldt natuurlijk ook voor grote gezelschapsdieren en vee. U ontvangt geen terugbetaling uit uw dierenziektekostenverzekering.  Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.

  Tarieven

  Eerste consult             : 80 Euro (60-90 min.)
  Vervolgconsult            : 60 Euro (30-45 min.)
  Telefonisch consult    : 30 Euro (15-30 min.)*
  ​* Enkel voor patiënten bij een acute ziekte en die al bij mij een eerste consult  hebben gehad.

  Tarieven dier:
  Eerste consult             : 60 Euro (60-90 min.)
  Vervolgconsult            : 40 Euro (30-45 min.)
  Voorrijkosten 0,25 Euro per km vanaf de praktijk in Sint Jansteen; consulten aan huis enkel binnen een  straal van 15km, vanaf de praktijk.

  Bij verhindering dienen afspraken 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders ben ik genoodzaakt het consult in rekening te brengen. Dank voor uw medewerking en begrip.

  Betaling per bank/giro: +2 Euro (administratiekosten)

  Enkel indien er een nieuw middel voor u dient gezocht te worden, reken ik een telefonisch consult/vervolgconsult aan. Bijv. indien u een acute ziekte krijgt  tijdens uw chronische behandeling.

  Meer dan 85% van de zorgverzekeraars (CZ, IZA, VGZ, Avero, Achmea, …) vergoeden geheel of gedeeltelijk de homeopathische consulten! Informeer er naar bij uw zorgverzekeraar. Voor meer info, zie verder op deze pagina : vergoedingen.

  Het homeopatisch geneesmiddel is steeds inbegrepen in de consultprijs (behalve het op maat dient gemaakt te worden voor bijv. uitzonderlijk lage potenties e.d.).

  Inwoners Nederland met basisverzekering

  Vergoedingen
  Ik ben erkend lid van de NVKH. Dit betekent dat een deel of de volledige consultprijs  terugbetaald wordt door uw zorgverzekeraar. Consulten bij klassiek homeopaten die zijn aangesloten bij de NVKH worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Deze vergoedingen zijn opgenomen in de aanvullende verzekering en kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.(Zie tabel vergoedingen Zorgverzekeraars van de NVKH)

  Bereikbaarheid

  U kan mij bereiken op : +32 476.71.22.41 of per email
  Een afspraak kan UITSLUITEND TELEFONISCH verplaatst of geannuleerd worden.

  Telefonisch spreekuur
  Dinsdag en Donderdag van 12.30 tot 13.30 uur.
  Tijdens het gratis telefonisch spreekuur kunt u vragen stellen over uw behandeling.

  Bereikbaarheid praktijk
  De hoofdpraktijk bevindt zich in Sint Jansteen (Zeeuws-Vlaanderen), waar het deel uitmaakt van praktijk Sivana (www.sivana.nl). De praktijk- en wachtruimte zijn gelijkvloers. Voor en rond de praktijk is voldoende parkeergelegenheid. Het adres en een kaartje vindt u hier.

   

  Over Anne

  Mijn naam is Anne van Remortel. (geboren in 1971). Ik ben gehuwd, moeder van twee kinderen en heb mijn roeping gevonden in de klassieke homeopathie.
  Toen ik zelf geconfronteerd werd met gezondheidsproblemen; ben ik na een lange zoektocht; uiteindelijk bij de klassieke homeopathie terecht gekomen. Nadat ik de positieve resultaten zelf had ervaren, was mijn interesse gewekt en ben ik aan de studie klassieke homeopathie begonnen.

  Ik ben gestart met een jaar medische basisopleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort (Nederland). Mijn 5-jarige Basisopleiding Klassieke Homeopathie heb ik gevolgd aan het CKH (Centrum voor Klassieke Homeopathie) in Leuven. Deze heb ik verder aangevuld door meerdere seminaries bij te wonen van voorname homeopaten, waaronder : Anne Vervarcke, Farokh Master, Jenny Tree, Rajan Sankaran,…
  Bovendien heb ik een 2-jarige Post-Graduaat opleiding gevolgd op  universitair niveau aan  de I.A.C.H. (International Academy of Classical Homeopathy) van George Vithoulkas.

  Prof. Vithoulkas is een van de voornaamste homeopaten van deze tijd. Hij heeft o.a. in 1996 de Alternative Nobelprijs (Right Livelihood Award) gekregen. (zie www.vithoulkas.com)

  Hij is professor aan de Universiteit Geneeskunde in Griekenland.

  Contactgegevens

  Telefoonnummer: +32476712241

  Stuur mail

  Let wel : Een afspraak kan niet met e-mail verplaatst of geannuleerd worden. Gelieve dit telefonisch te doen.

  Praktijkadres:
  Groepspraktijk Sivana
  Hoofdstraat 40a
  4564 AR  Sint Jansteen

  Reviews

  “Super goede homeopathie”

  “Dankzij de middelen komt mijn ene kat meer voor zichzelf op en de ander is minder de baas. 
  De 3e kat, dement, miauwt nu niet meers nachts waardoor wij geen gebroken nachten meer hebben;-)”

  Groepspraktijk Sivana is ook te vinden op www.alternatievegeneeswijzen-info.nl.