Martine Welling

Martine Welling – Klassiek homeopaat

Wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is een holistische geneesmethode gebaseerd op de wetten van de natuur, die tot in perfectie  is ontwikkeld met als doel de gezondheid zo zacht, snel en blijvend mogelijk te herstellen

Klassieke homeopathie is een beproefde geneesmethode die al meer dan 200 jaar succesvol wordt ingezet bij zowel acute als chronische klachten.

Homeopathische behandeling richt zich erop uw eigen geneeskracht te herstellen en versterken, waardoor klachten (die het resultaat zijn van een onvoldoende werkende geneeskracht) zullen verdwijnen en ook niet steeds terug zullen keren.

Homeopathie is bij verantwoorde toepassing effectief, veilig en onschadelijk en daarom geschikt voor iedereen, waaronder zwangeren, baby’s en (kleine) kinderen, heel gevoelige mensen, mensen met een kwetsbare gezondheid en dieren.

In tegenstelling tot reguliere medicatie, heeft u van goed geselecteerde homeopathische middelen steeds minder nodig en bestaan er geen schadelijke bijwerkingen.

Ieder mens en dier beschikt over het vermogen zichzelf te genezen van ziekte en om beschadigingen aan het lichaam te herstellen
Denk aan het genezen van een wondje zonder dat je er iets voor hoeft te doen of een verkoudheid die vanzelf slijt. Het wonderbaarlijke mechanisme achter dit spontane herstel noemen we het zelfherstellend vermogen. Het immuunsysteem maakt hier deel van uit en beschermt je tegen ziekmakende indringers zoals bacteriën en virussen.

Soms is of raakt het zelfherstellend vermogen verzwakt en is het niet langer in staat een ziekte of beschadiging geheel te genezen
Men ervaart in dit geval dat klachten niet meer (helemaal) verdwijnen of steeds weer terugkeren. Symptoombestrijding (bijvoorbeeld door middel van medicatie) haalt slechts het gevolg van het werkelijke probleem weg zonder iets te doen aan de oorzaak, zoals wanneer je het rookalarm uit zou schakelen zonder te kijken waar de brand woedt. Homeopathische behandeling heeft als doel het zelfherstellend vermogen en het immuunsysteem weer zodanig te versterken dat het zelf in staat is de klachten / symptomen permanent te doen verdwijnen, met slechts kortstondig hulp van buitenaf. Alleen zo word je werkelijk beter, sterker en meer weerbaar.

Acute klachten met een oorzaak van buitenaf 
We maken onderscheid tussen acute en chronische klachten. Acute klachten zijn klachten die na een natuurlijk verloop in principe vanzelf over gaan en die een oorzaak hebben die van buitenaf op het lichaam inwerkt.

Denk aan een wond, een botbreuk en een eenmalige virale of bacteriële (epidemische) infectie. Acute klachten kunnen goed homeopathisch begeleid worden om zo het immuunsysteem een handje te helpen, pijn en ongemak te verlichten en snel en volledig herstel te bevorderen. Vaak is in echte acute gevallen het kort inzetten van 1 enkel middel voldoende voor een goed resultaat.

Chronische klachten met een oorzaak van binnenuit
Soms zijn of worden klachten chronisch. Dat wil zeggen dat ze nooit helemaal weg zijn of telkens weer terugkomen. Denk aan steeds terugkerende infecties of ontstekingen (zoals verkoudheden, blaasontstekingen, keelontstekingen, oorontstekingen, etc.), allergieën, astma, reuma, migraine, eczeem, etc.

Het kan dat chronische klachten al sinds de geboorte bestaan, maar ze kunnen zich ook later in het leven ontwikkelen; soms na een heftige gebeurtenis, acute ziekte of stress. Hoe dan ook is de aanleg voor het ontwikkelen van chronische klachten aangeboren en is er vaak een erfelijke factor te herleiden. Deze klachten ontstaan dus van binnenuit; vanuit een aangeboren zwakte in het zelfherstellend vermogen.

Juist in deze gevallen, waarbij het levenslang slikken van steeds meer medicijnen (die vervelende en gevaarlijke bijwerkingen kunnen veroorzaken) meestal noodzakelijk is, bewijst homeopathie haar waarde. Met homeopathische behandeling is het mogelijk om de aangeboren zwakte die ten grondslag ligt aan de chronische klachten op te heffen en het zelfherstellend vermogen te versterken. Hierdoor kunnen klachten in de eerste instantie verminderen en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Vanzelfsprekend vergt de homeopathische behandeling van chronische ziekten meer tijd en inzet van zowel de homeopaat als de patiënt als in het geval van een eenmalige acute ziekte.

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

Je kunt met elke klacht bij ons terecht. De meeste mensen komen met klachten die telkens weer de kop op steken en die dus chronisch van aard (geworden) zijn. Enkele voorbeelden van veel voorkomende klachten (acuut en chronisch) die goed homeopathisch te behandelen zijn:

Volwassenen en kinderen:

 • (chronische) vermoeidheid (CVS / ME) / ziekte van Lyme / Pfeiffer
 • vaccinatieschade
 • migraine
 • depressie / angsten / fobieën / trauma’s / onzekerheid
 • stress- en burn-outklachten
 • problemen mbt hoogsensitiviteit / hoogbegaafdheid / autisme
 • slaapproblemen / concentratiestoornissen
 • (blaas)ontstekingen
 • fibromyalgie / reuma
 • darmproblemen
 • allergieën / eczeem / psoriasis
 • keel-, neus-, ooraandoeningen / astma
 • seksuele problemen / bedplassen / vruchtbaarheidsproblematiek
 • griep / infecties
 • hyperactiviteit / driftbuien
 • groei- en ontwikkelingsstoornissen
 • klachten na vaccinaties

Staat uw klacht of aandoening er niet tussen en twijfelt u of homeopathie iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Tevens kunt u terecht met klachten bij zwangerschap / bevalling / postpartum problematiek en uiteraard met uw baby! (zie onderstaande folder).

Werkwijze

Gemiddeld duurt een eerste consult ongeveer een uur; soms iets korter, soms iets langer. Tijdens dit consult brengen we samen zo gedetailleerd mogelijk in kaart wat uw klachten precies zijn en wil ik graag meer te weten komen over u als persoon en hoe uw dagelijks leven eruit ziet.

Ook is het voor de behandeling belangrijk om inzicht te krijgen in de ziekten en belangrijke gebeurtenissen die u zelf hebt doorgemaakt / meegemaakt gedurende uw leven en welke ziekten er voorkomen in uw familie. Om u de tijd te geven hierover na te denken en om ervoor te zorgen dat we tijdens het consult alle aandacht kunnen richten op uw huidige situatie en wat nu belangrijk is, vraag ik u om vooraf een vragenlijst in te vullen en die voor het consult naar mij terug te sturen of geprint mee te nemen.

Na het consult maak ik een uitgebreide analyse en schrijf ik gemiddeld 1 tot 3 homeopathische middelen voor die u vervolgens, met gebruiksaanwijzing, krijgt thuisgestuurd (doorgaans binnen 2 dagen).

Ik bespreek met u wat mijn prognose is en wanneer ik u graag terug zie voor een vervolgconsult. Meestal is dit na 4 – 6 weken (afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten). Tijdens dit consult evalueren we wat er is gebeurd na het eerste consult en bespreken we de voortgang van de behandeling.

In sommige gevallen vraag ik u om tussentijds even te bellen. U kunt hoe dan ook altijd tussentijds contact opnemen als u vragen hebt over uw behandeling. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Indien nodig stuur ik u tussentijds aanvullende middelen. Hieraan zijn kosten verbonden maar nooit meer dan 17,50.

Als u komt voor uw (jonge) kind zal het gesprek uiteraard voornamelijk tussen u en mij plaatsvinden. Het is wel wenselijk dat uw kind bij het consult aanwezig is.

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed via de ziektekostenverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.
Kijk voor vergoedingen hier

Dieren

Dieren reageren doorgaans zeer goed op homeopathische behandeling. U kunt in principe met elke klacht / ziekte van uw dier bij de homeopaat terecht.

Net als bij mensen geldt voor dieren dat het belangrijk is om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Soms ontstaan klachten na een stressvolle gebeurtenis zoals een verhuizing, herplaatsing of het wegvallen van een eigenaar of geliefd huisgenootje. Soms speelt erfelijkheid een rol (bijvoorbeeld pathologie ten gevolge van selectief fokken). Ook moeten we kijken naar omgevingsfactoren die mogelijk een rol spelen in het ziek worden en/of blijven van uw dier; zoals voor uw dier ongeschikte voeding, te weinig of teveel beweging, over- of onderprikkeling, drukte en onveiligheid, etc. Het is belangrijk dat het ‘landschap’ waarin het dier zich bevindt, past bij de behoeften en natuurlijke eigenschappen van het dier in kwestie.

U kunt uw dier (indien mogelijk) meenemen naar de praktijk zodat ik het dier, naast een uitvoerig gesprek met u als eigenaar over de klachten, kan observeren. Omdat reizen en een vreemde omgeving voor sommige dieren erg stressvol is (met name voor katten), is een consult bij u aan huis mogelijk. Dit geldt natuurlijk ook voor grote gezelschapsdieren en vee. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.

Tarieven

Eerste consult (60 – 90 min): € 98,- (incl. homeopathische middelen en verzendkosten)
Vervolgconsult (45 – 60 min): € 80,- (incl. homeopathische middelen en verzendkosten)
Acuut (telefonisch) consult (gemiddeld 15 – 30 min): € 20,- per kwartier (excl. middelen)
Homeopathische middelen inclusief verzendkosten (na acuut telefonisch consult): € 17,50

Een consult kan desgewenst in twee gedeeltes worden gedaan.

Bij verhindering dienen afspraken 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders ben ik genoodzaakt het consult in rekening te brengen. Dank voor uw medewerking en begrip.  

Mijn praktijk is opgenomen in de Vergelijk en Kies van VGZ. Als register-therapeut worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. 

Bereikbaarheid

Telefonische bereikbaarheid
De praktijk is op werkdagen van 8.00 – 18.00 uur bereikbaar voor het maken van afspraken en vragen over uw behandeling. Indien ik niet in staat ben de telefoon direct te beantwoorden kunt u een bericht achterlaten; dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Alleen voor echte spoedgevallen is de praktijk ook bereikbaar in de avonduren en weekenden. Geeft u dit duidelijk aan in uw bericht, dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Het telefoonnummer van de praktijk is 06 28229107.

Bereikbaarheid praktijk
De hoofdpraktijk bevindt zich in Sint Jansteen (Zeeuws-Vlaanderen), waar het deel uitmaakt van Groepspraktijk Sivana (www.sivana.nl). De praktijk- en wachtruimte zijn gelijkvloers. Voor en rond de praktijk is voldoende parkeergelegenheid. Het adres en een kaartje vindt u op de contactpagina.

Over Martine

Mijn naam is Martine Welling. Ik ben geregistreerd klassiek homeopaat (R-Hom) en in 2008 afgestudeerd na een 6-jarige opleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort. Ik heb 2 jaar de opleiding tot veterinair homeopaat voor dieren gevolgd aan het VHCN in Lochem en haal veel voldoening uit het behandelen van zowel mensen als dieren.

Ik werk volgens de methode van de ziekteclassificatie zoals die is ontwikkeld en geperfectioneerd door de grondlegger van de homeopathie, dr. Samuel Hahnemann. Ik ben hierin onderwezen door Hildegard Dijkgraaf (VHCN) en Ewald Stöteler (SHH) die deze methode als geen ander begrijpen en die me eindeloos inspireren met hun inzicht, kennis en kunde en de onzelfzuchtige manier waarop ze hun leven in dienst stellen van de homeopathie en hun patiënten.

In mijn praktijk staat de patiënt als individu centraal en ik vind het belangrijk om iedereen die met zijn of haar klachten bij me komt met een open, onbevooroordeelde blik, vriendelijkheid, compassie en oprechte interesse te behandelen. Ik ben nuchter en kritisch als het gaat om resultaten en ik wil wat ik leer en weet in de praktijk bevestigd zien in mensen en dieren die zich beter voelen, gezonder worden en meer energie, vitaliteit en weerstand hebben. Om mijn kennis te blijven vergroten en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen volg ik regelmatig medische en homeopathische nascholingen.

Niets interesseert me meer dan ziekte en gezondheid: wat is ziekte precies? En nog belangrijker: hoe kom je er echt vanaf – wanneer ben je echt genezen en hoe bereik je dat? Dat ik me daar elke dag mee bezig mag houden en mijn roeping heb gevonden in het begeleiden van mensen en dieren op hun weg van ziekte naar gezondheid, vind ik een enorm voorrecht.

ContactgegevensMartine Welling

T: +316 28 22 91 07
stuur mail

 

Let wel : Een afspraak kan niet met e-mail verplaatst of geannuleerd worden. Gelieve dit telefonisch te doen.

Praktijkadres:
Groepspraktijk Sivana
Hoofdstraat 40a
4564 AR  Sint

Reviews

“Super goede homeopathie”

“Dankzij de middelen komt mijn ene kat meer voor zichzelf op en de ander is minder de baas. 
De 3e kat, dement, miauwt nu niet meers nachts waardoor wij geen gebroken nachten meer hebben;-)”

CONTACT
Groepspraktijk Sivana

Hoofdstraat 40a
4564 AR  Sint Jansteen
Tel.: +31625122877
simone(at)sivana.nl

IBAN NL60RBRB0205033091
KVK Terneuzen 58783814

BTWnr.: NL001572895804

Groepspraktijk Sivana is ook te vinden op www.alternatievegeneeswijzen-info.nl.